Švajcarska razoružala, pa raznela Island

Izvor: Mondo, 08.Sep.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska razoružala, pa raznela Island

Island do nogu potučen u Sent Galenu. Šest komada Švajcarske u grupi 2 elitne Lige nacije.

Švajcarci su se razočarani vratili sa Svetskog prvenstva, gde su eliminisani od Švedske u osmini finala. Svesni propuštene prilike da se nađu među osam najboljih na svetu, izabranici Vladimir Petkovića vrlo ozbiljno su pristupili novom UEFA takmičenju reprezentacija – Ligi nacija.

U Sent Galenu je gostovao Island, ekipa koja je poslednjih godina, predvođena Heimirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Halgrimsonom stekla reputaciju "ozbiljnog protivnika", što je posebno dokazala na EURU pre dve godine, ali i u kvalifikacijama za Mundijal.

Međutim, u subotu je na stadionu Kjubanpark, jednostavno, demolirana – 6:0 (2:0)!

Novi selektor Islanda, Šveđanin Erik Hamren startovao je vrlo loše u grupi 2 Lige Nacija.

Švajcarska je mlela Ostrvljane, a posebnu snagu demonstrirala je u drugom poluvremenu. Island je načeo Stiven Cuber, prelepim golom već u 13. minutu.

Denis Zakarija se najbolje snašao posle gužve u petercu protivnika u 23. minutu i rutinski je sa par metara pogodio mrežu.

A, onda…

Onda je usledila švajcarska rapsodija u drugom poluvremenu i čak četiri lopte u mreži Hanesa Haldorsona. Đerdan Šaćiri je iz "slobodnjaka" iskosa sa desne strane centrirao, ali je lopta bila brza i završila je na kraju u mreži. Niko nije uspeo da je skrene, što je iznenadilo golmana Islanda – 2:0.

Švajcarska nije odustajala od napada po desnoj strani. Odbrana Islanda bila je probušena i skoro svaki napad po tom krilu završen je golom. Za 4:0 pogodio je Haris Seferović, pošto je Fabijen Šar upisao drugu asistenciju u 67. minutu.

Seferović je potom namesti loptu Albijanu Ajetiju za 5:0 u 71, da bi Zakarija servirao idealan pas za Admira Mehmedija u 82. minutu.

Ovo je bila najubedljivija pobeda "sajdžija" od trijumfa nad San Marinom (7:0) 9. oktobra 2015. Švajcarska 12. oktobra gostuje Belgiji, dok Island 9. septembra dočekuje "crvene đavole". Island je poslednji put primio šest golova 2004. u prijateljskom meču sa Engleskom – 6:1.

LIGA NACIJA

Liga A

Švajcarska – Island 6:0 (2:0)

/Cuber 13, Zakarija 23, Šaćiri 53, Seferović 67, Ajeti 71, Mehmedi 82/

Engleska – Španija 20.45

Liga B

Severna Irska – Bosna i Hercegovina 1:2 (0:1)

/Grig 90+3 - Duljević 36, Sarić 64/

Liga C

Finska – Mađarska 1:0 (1:0)

/Puki 7/

Estonija – Grčka 20.45

Liga D

Belorusija – San Marino 5:0 (2:0)

/Staševič 4, Dragun 26, 87, Saroka 67, Kovalev 90+1/

Luksemburg – Moldavija 20.45

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.