Švajcarci RAZLJUTILI Milojevića: Ima i GORIH od SRBA

Izvor: Mondo, 20.Avg.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci RAZLJUTILI Milojevića: Ima i GORIH od SRBA

Na stadionu "Švajcarska" sve je u znaku Lige šampiona, ali ko će tamo - Zvezda ili Jang bojs? Domaći novinari razljutili Milojevića, koji je imao spreman odgovor za provokaciju.

/Od novinara MONDA iz Berna/

Da li zbog tmurnog vremena ili nečeg drugog, tek Vladan Milojević nije bio previše pričljiv tokom konferencije za medije na stadionu "Švajcarska" uoči prvog duela Crvene zvezde i Jang bojsa u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Kao da je rešio da više kaže u sredu od 21.00 na terenu u Bernu, ali priznao je da mu se dopada što je po pravilima UEFA od plej-ofa sve u obeležjima elitnog takmičenja.

Boaći ne misli o golu

"Važnije mi je da pobedimo i kvalifikujemo se u Ligu šampiona nego da budem strelac", rekao je napadač crveno-belih i dodao da očekuje težu utakmicu nego u Danskoj.

 "Sigurno da je to velika inspiracija. Moram da pohvalim i ovaj impozantan stadion. Liga šampiona je nešto za šta se kao klub borimo i probaćemo ponovo da budemo u eliti, ali ja od svojih igrača tražim da ne misle o tome, već samo da odigraju još jednu dobru utakmicu i probaju da pobede", istakao je Milojević u razgovoru sa novinarima.

"Sama činjenica da je Jang Bojs šampion svoje zemlje i da igra u poslednjem kolu kvalifikacija znači da nam neće biti lako. Na ovom nivou nema lošeg protivnika, imamo veliko poštovanje prema rivalu i očekujem da bude zanimljiva utakmica. Ne znam koliko možemo da je poredimo sa prethodnim, bitno mi je da odigramo dobro i damo sve od sebe. Da pratimo našu filozofiju kao i do sada", dodao je trener crveno-belih.

Foto: MONDO/Jovan Terzić

Zvezda je u prošlom kolu eliminisala Kopenhagen posle trilera u penal-seriji, što bi moglo da bude od velikog psihološkog značaja za ekipu, jer je bez obzira na ishod dvomeča sa Dancima obezbeđeno mesto u Ligi Evrope.

Ipak...

 "Mislim da je i Kopenhagen fenomenalna ekipa. Da li je sada psihološka prednost na našoj strani? Nama jeste bio cilj da uđemo u jedno od dva UEFA takmičenja, ali sada ne razmišljamo o tome već nam je cilj da odigramo što bolje. Kada prolazite dalje, svaki protivnik je sve teži, ali ne razmišljamo o tome".

Pre 15 godina kada su se sastali Zvezda i Jang bojs dogodili su se incidenti ispred i na stadionu.

Podsećanje švajcarskog novinara na te događaje iznerviralo je Milojevića.

"Ne znam zašto se to potencira? Ne znam koliko je kolega upoznat sa tim da je Crvena zvezda imala odlično navijanje prošle sezone u Ligi šampiona i naši navijači su uvek uz svoj klub. Ubeđen sam da će i sutra biti odlični i odneti pobedu na tribinama. Ne znam zašto se stalno potencira da su Srbi ovakvi ili onakvi i o našem ponašanju. Videli smo i neke druge nacije koje imaju gore navijače od nas. Ja želim da pričam samo o fudbalu, a ne o takvim stvarima", naglasio je Zvezdin trener.

Izvor: MONDO/Jovan Terzić
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zvezda po slavu i 15 miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2019, 07:59

Prva epizoda plej–ofa Lige šampiona za Crvenu zvezdu i Dinamo na programu je večeras. Prvak Srbije gostuje u Bernu kod Jang Bojsa, dok šampion Hrvatske dočekuje Rozenborg. Plej-of je i finansijski vrlo bitan, jer donosi plasman u grupu elitnog takmičenja, što garantuje preko 15 miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.