Šuterski trening delfina, Srbija - Japan 19:9

Izvor: RTS, 29.Jul.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šuterski trening "delfina", Srbija - Japan 19:9

Drugo kolo Svetskog prvenstva u Kazanju pokazalo se da je bilo samo lagan trening za srpske vaterpoliste, koji su kolege iz Japana savladali rezultatom 19:9.
Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Kazanju selekciju Japana sa 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3), u utakmici 2. kola D grupe prvenstva sveta.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Slobodan Nikić sa šest golova, Duško >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pijetlović je dao četiri, Andrija Prlainović tri, Stefan Mitrović je dva puta bio strelac, dok su po jedan gol dali Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Miloš Čuk i Sava Ranđelović. U Japanu su najbolji bili Kođi Takej i Keigo Okava sa po tri gola.
Izabranici Dejana Savića su opušteno ušli u meč, pa u prvoj četvrtini nisu uspeli da iskoriste ni situaciju kada je golman Japana Kacuki Tanamura zaradio isključenje. Japan je prvi poveo na utakmici preko Kođija Takeija sa 1:0, da bi Srbija golovima Nikića i Prlainovića do kraja prve deonice, ipak, preokrenula rezultat na 2:1.
Za razliku od prve, vaterpolisti Srbije su drugu četvrtinu sjajno otvorili, pa su vrlo brzo, dobrom odbranom i još boljim napadom, stigli do prednosti od 6:1. Do kraja tog dela igre viđena su po dva gola na obe strane, tako da se na veliki odmor otišlo sa 8:2.
Srbija je otpor Japana slomila u drugoj četvrtini i rešila pitanje pobednika na ovom meču, a do kraja utakmice je bez problema sačuvala prednost.
U poslednjem, 3. kolu Srbija se u petak od 11.10 sastaje sa Australijom, koja je ranije danas protiv Crne Gore odigrala nerešeno 5:5 (0:2, 1:1, 1:1, 3:1).
Srbija je sada na prvom mestu u grupi sa četiri boda, Australija ima bod manje, Crna Gora jedan bod, dok je Japan bez bodova.
Ovako je protekao meč: 
17.40 – Kraj meča, Srbija je pobedila sa 19:9. 
17.05 – Počela je treća četvrtina. 
16.58 – Polako stvari već dolaze na svoje mesto, Srbija na poluvremenu vodi sa 8:3.
Veliku prednost imaju naši centri nad japanskim bekovima, pa ne čudi što je Slobodan Nikić najefikasniji na meču sa tri gola.
16.42 – Neočekivano mali broj golova u prvoj četvrtini, Srbija vodi sa 2:1.

Japanci su se pokazali kao neugodan rival u prvoj četvrtini, ali "delfini" vode i nema sumnje da će u nastavku njihov kvalitet doći do izražaja.
16.30 – Počeo meč u Kazanju između Srbije i Japana.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Vaterpolo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Lakši trening "delfina", centri rešetali Japance

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2015

Kako se i očkeivalo, Srbija nije imala težak posao u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kazanju. Četa Dejana Savića pobedila je Japan 19:9 i zadržala prvo mesto u grupi D...Japanci su, zanimljivo, poveli, ali je onda usledilo buđenja "delfina" koji su lako kažnjavali svaku grešku autsajdera u grupi....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.