Sušić: Neće Džeko sastavljati tim

Izvor: B92, 08.Mar.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušić: Neće Džeko sastavljati tim

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić rekao je da neće dozvoliti da mu igrači sastavljaju tim, pa makar to bili Edin Džeko i kapiten Emir Spahić.

Njih dvojica bili su razočarani nepozivanjem Senijada Ibričića.

"Razumljivo je da ste vezani za nekog s kim ste godinama u sobi i da vam nije drago kada te osobe nema. Ima i ljutnje, to znam po sebi. I ja sam bio igrač, ali nikada nisam prigovarao treneru zbog toga. Neće ni Džeko i Spahić. Bar ne dok sam ja tu". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Preko tih stvari moraju preći i u utakmicu ući punog gasa, a ne ljuti i neraspoloženi. Oni se moraju koncentrisati na igru, a ne na to koga selektor zove“, rekao je Sušić za Dnevni avaz.

Na konstataciju novinara da to znači da je istina da su mu igrači prigovarali, Sušić je kazao:

"Slušajte, meni veoma smeta kada predstavnici medija pitaju Džeku i Spahića da li je trebalo zvati ovoga ili onoga i da li oni kroje tim. Kada bi neko meni krojio tim, ja ne bih bio selektor. A o igračima koje oni zagovaraju, mogu reći samo to da, kada se za njih urgira, imaju još manje šansi da ih zovem. Zato, neka se javnost ne začudi kada budem pravio spisak za Brazil. Možda bude velikih iznenađenja, ali je sigurno da oni koji ne igraju, sigurno neće ići na SP“.

Sušiću je zamereno što nije ispoštovao navodni dogovor i nije zamenio Džeka posle 60 minuta.

"Tog dogovora nije bilo. Dogovor je bio da jedan od napadača izađe iz igre nakon jednog sata jer sam mislio da uvedem Izeta Hajrovića i Edina Višću i da zaigram uformaciji 4-3-3. To sam rekao Edinu pre utakmice, ali on je forsirao da on bude zamenjen. Nismo se dogovorili nego je to bio njegov stav. On je mislio da će to biti on. Da je Edin na poluvremenu izričito zahtevao da izađe, izveo bih ga. Ne bi bilo problema. Ovako, ja sam selektor i ja određujem ko igra, a ne Džeko“, rekao je selektor BiH i dodao:

"On treba da shvati jednu stvar – selektor je taj koji određuje ko je pozvan i ko igra. To sam mu otvoreno rekao na sastanku pre utakmice. I njemu i Spahiću. Kada oni budu selektori, neka biraju koga hoće, ali dok sam ja tu neće“.

Džeko se našao i na meti navijača, a on kaže da je bio povređen.

"On ima problem s kolenom, ali je naš lekar konstatovao da nije ništa strašno i da, kada se zagreje, može igrati bez problema. Zato ga i nisam poštedio“, zaključio je Sušić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.