Superliga preti Čeferinu i UEFA

Izvor: B92, 31.Jan.2024, 16:48

Superliga preti Čeferinu i UEFA

Nema mira u odnosima između Superlige Evrope i UEFA.

Kako prenosi španski dnevnik "Sport", čelnici Superlige, posle odluke Evropskog suda pravde, rešeni su da istraju u nameri da njihovo takmičenje zaživi.

Otuda su poslali pismo na adresu prvog čoveka UEFA, Aleksandra Čeferina, zahtevajući od njega "momentalni prekid antikonkurentskog ponašanja prema kompaniji A22 koja promoviše Superligu.

"Predsednik UEFA je javno pomenuo i pogrešno protumačio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pismo u kojem zahtevamo da se UEFA ponaša u skladu sa zakonima EU i prestane sa akcijama koje imaju za cilj da ometaju aktivnosti A 22. Imajući u vidu da vodimo javni dijalog o budućnosti evropskog fudbala, objavljujemo pismo u celosti kojim zahtevamo od UEFA da momentalno odustane od antikonkurentskog ponašanja u cilju da isključi A 22 sa evropskog klupskog tržišta", stoji u saopštenju A 22, koje su potpisali Džon Han i Anas Laghrari, kao i izvršni direktor Bernd Rajhart.

U pismu se dalje naglašava da A 22 "zadržava puno pravo da preduzme odgovarajuće mere protiv UEFA i njenih čelnika, tražeći korektivne mere i odgovarajuću kompenzaciju za materijalnu štetu, koje je takvo antikonkurentsko ponašanje proizvelo prema A 22 i njenim partnerima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.