Superkup Turske: Bez Drogbe, ali uz brojne zvezde

Izvor: Blic, 24.Avg.2014, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superkup Turske: Bez Drogbe, ali uz brojne zvezde

U borbi za Superkup Turske u ponedeljak će se sastati najveći istanbulski rivali - Galatasaraj i Fenerbahče.

Ovo nije samo fudbalsko rivalstvo, ovo je mnogo više od toga. Ovo je i versko i komšijsko rivalstvo. Galatasaraj predstavlja hrišćanski, evropski deo Istanbula, dok je Fenerbahče ponos muslimanskog, odnosno azijskog dela ovog neverovatnog grada.

Prošle sezone Galata je osvojila kup, ali je Fenerbahče ubedljivo osvojio prvenstvo. Iako ima još nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana do kraja prelaznog roka, čini se da ni jedni ni drugi neće praviti neke spektakularne transfere, ali to ne znači da je ono što imaju na raspolaganju loše. Daleko od toga.

Galatasaraj je izgubio Didijea Drogbu, ali vrlo je moguće da će ga zameniti ni manje ni više nego Lukaš Podolski. To je jedina transfer bomba koja se za sada pominje u okviru ova dva kluba. Fener je baš miran ovog leta, a to je verovatno posledica ne baš najbolje finansijske situacije i kazni koje su ih zadesile prethodnih godina. Za njih je veliki uspeh što su uspeli da zadrže većinu onoga što imaju.

Iako mnogi smatraju da je ovo najmanje važan trofej u Turskoj, to je zabranjeno reći igračima i pristalicama ova dva tima. Osim toga, izuzetno je važno početi sezonu na visokoj “noti”.

Sa jedne Snajder, Ebue, Bruma, Felipe Melo... Sa druge Kajt, Meiraleš, Kadlec, Bruno Alveš, Dijego, Vebo...

Ovaj meč, koji se igra u ponedeljak od 19.30, biće i najbolja najava prenosa mečeva turskog kupa i pregleda turskog prvenstva, koje ćete moći da gledate ove sezone na kanalima Sport kluba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.