Šumaher povremeno pri svesti

Izvor: RTS, 16.Jun.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumaher povremeno pri svesti

Legenda Formule 1 Nemac Mihael Šumaher izašao je iz kome i napustio je bolnicu u Grenoblu, gde je zbog teške povrede glave bio na lečenju od kraja decembra. Kako javljaju nemački Bild i zapadni mediji, Šumaher je skinut sa aparata i sada predstoji dugačak period rehabilitacije.

Sedmostruki šampion Formule jedan, Nemac Mihael Šumaher, prebačen je iz bolnice u francuskom gradu Grenoblu u bolnicu u Lozani. "Šumaher je danas primljen u bolnicu u Lozani", rekao je Frans presu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << portparol švajcarske bolnice Darsi Kristen.

Šumaher je bio u komi od 29. decembra, kada je zadobio teške povrede glave na skijanju u Francuskoj.

Zapadni mediji prenose da se Šumaherova porodica zahvalila svima koji su poslali poruke podrške Šumaheru.

"Hvala svima na podršci, za koju smo sigurni da je pomogla Mihaelu", stoji u saopštenju.

"Šumaher je napustio bolnicu i preselio se u ustanovu gde će nastaviti drugu, dugu fazu oporavka. U budućnosti očekujemo razumevanje kako bi se njegova rehabilitacija odvijala daleko od očiju javnosti", izjavila je portparol nemačkog vozača Sabine Kem, ne želeći da otkrije u kakvom je trenutno stanju Šumaher.

Ujedno su se zahvalili lekarskoj ekipi koja je uradila „sjajan posao" održavajući specijalni tretman u kome se Šumaher nalazio.

"Šumaherova porodica zahvaljuje svima, naročito lekarima, medicinskim sestrama i tearpeutima u bolnici u Grenoblu kao i svima koji su pomogli prethodnih meseci i uradili odličan posao", navodi se u saopštenju porodice Šumaher.

Mihael Šumaher (45) je primljen na odeljenje intenzivne nege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra posle jakog udarca u glavu prilikom pada na skijaškoj stazi.

On je od tada stavljen u stanje indukovane kome i operisan je dva puta. Lekari su u januaru postepeno umanjivali dozu lekova kako bi Šumaher izašao iz kome.

Šumaher je tokom karijere pobedio u rekordnoj 91 trci. Iz takmičenja u Formuli jedan povukao se 2012. godine, pošto je osvojio sedam šampionskih titula.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bravo, legendo! Mihael šumaher izašao iz kome i prebačen na rehabilitaciju!

Izvor: Svet plus, 16.Jun.2014

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Scaron;umaher (45), konačno je posle nekoliko meseci izašao iz kome i prebačen je sa intenzivnog odeljenja u bolnici u Grenoblu, u kojoj se zbog teške povrede glave nalazio od kraja prošle godine.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.