Šumaher pauzira godinu dana

Izvor: B92, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumaher pauzira godinu dana



Vozač Formule 1 Ralf Šumaher pauziraće godinu dana od takmičenja, što je samo doprinelo nagađanjima da se više neće takmičiti. Nemačka novinska agencija DPA prenela je tu informaciju pozivajući se na izvore iz okruženja 32-godišnjeg vozača, koji je prošlog meseca napustio tim Tojote.

Šumaher nije uspeo da nađe angažman ni u jednom kvalitetnijem timu za sledeću sezonu, koja počinje 16. marta u Australiji.

Nemac je mlađi brat penzionisanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedmostrukog svetskog prvaka Mihaela Šumahera.

"Ovo bi mogla biti moja poslednja vožnja u Formuli jedan", rekao je Šumaher posle testiranja za mali tim Fors Indija pre tri nedelje.

Jako malo vozača uspelo je da se uspešno vrati posle dugačke pauze. Jedan od njih je Francuz Alen Prost, koji se 1992. godine vratio i osvojio svoju četvrtu titulu.

Šumaher je tri godine vozio za Tojotu, bez ijedne pobede. U karijeri je šest puta pobeđivao i 27 puta je bio na podijumu u 180 trka.

U Tojoti ga je zamenio Timo Glok, 25-godišnji Nemac iz GP2 serije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.