Izvor: MozzartSport.com, 10.Jun.2020, 13:57

Šumaher na operaciji, leče ga matičnim ćelijama

Stanje je i dalje neizvesno

Prošlo je sedam godina otkako je Mihael Šumaher pretrpeo tešku povredu glave prilikom skijanja u francuskim Alipima, čini porodica čuvenog vozača Formule 1 sve kako bi ga vratila u optilamno stanje, a naredni korak u lečenju je – operacija.

Lekari će pokušati tretmanom da poboljšajaju zdravstveno stanje Nemca, iako su svesni da svaki korak posle u ovako dugom i zahtevnom proces može da bude izazovan.

Ideja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je da regenerišemo Šumaherom nervni sistem“, rekao je francuski kariolog Filip Menaš, koji je i prošle godine lečio Mihalea, a navodi se da će ovoga puta biti glavni u ekipi zaduženoj da tretmanom matičnih ćelija koliko-toliko osposobi 51-godišnjeg asa.

S obzirom da se nesreća dogodila 2013. i da je u međuvremenu Šumi sve vreme prikovan za bolničku postelju, njegovi mišići su atrofirali, pati od osteoporoze, većina vitalnih funkcija je značajno oslabila, pa je jedino rešenje lečenje matičnim ćelijama.

U poslednjih 20 godina nauka je napravila ozbiljan napredak u procesu lečenja matičnim ćelijama, ali to ne menja činjenicu da i dalje znamo malo kako i na koji način utiče na ljudski mozak. Stoga, ne možemo ni da kažemo kakve rezultate će doneti“, saopštio je italijanski neurohirurg Nikola Aćiari.

Mihael Šumaher je u karijer vozio za Beneton, Ferari i Mercedes, a osvojio je sedam titula prvaka sveta.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.