Šumadinci dočekuju lidera iz Požege (subota, 16 h)

Izvor: KGsport.info, 20.Apr.2018, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumadinci dočekuju lidera iz Požege (subota, 16 h)

Fudbaleri Šumadije u subotu imaju tešak ispit protiv Sloge, ali ne bi smeli da izgube

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 24. kola Srpske lige „Zapad“. Kragujevačka Šumadija 1903 će na Bubnju ugostiti  trenutnog lidera Slogu iz Požege, koja vodi trku za viši rang sa Zlatiborom i Smederevom.
U dva naredna kola ekipa Šumadije 1903 je domaćin i ima dva teška susreta, koji mogu da odluče o sudbini kragujevačkog srpskoligaša u borbi za opstanak. U >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Kragujevac dolaze lider na tabeli Sloga u subotu, a zatim i bivši prvoligaš Loznica, u 25. kolu, nedelju dana kasnije.
Sva pažnja u Šumadiji 1903 usmerena je na pripremu utakmice sa Požežanima, jer serijom neuspešnih rezultata ovaj klub doveden je da se bori za „goli život“ i svaki bod. Naime, od tri utakmice na Bubnju ovog proleća kragujevački srpskoligaš osvojio je samo jedan bod i to na prethodnoj utakmici sa Proleter Mihajlovcem (0:0), a pre toga poražen je od Mladog radnika i FAP-a istim rezultatom (1:2). To je dovelo Šumadiju 1903 do pretposlednjeg mesta na tabeli sa 18 bodova, koliko ima i lajkovački Železničar, koji se nalazi na stepenici više. Zbog toga ne sme da se razmišlja o porazu, iako Sloga može da igra i rasterećenije, jer lidersku poziciju čuva sa dva boda više od Zlatibora.
U subotu će fudbaleri Šumadije 1903 igrati pod velikim psihološkim opterećenjem i protiv jačeg i spremnijeg rivala, ali se, po onoj narodnoj „na muci se poznaju junaci“, mora pokazati koliko ova ekipa stvarno može i da li se trenutni neuspesi mogu prevazići posle promene trenera sa kojim je Šumadija 1903 osvojila prvi prolećni bod kod kuće. Šumadinci su na nekim prethodnim utakmicama pokazali da sa jačim protivnicima mogu da budu ravnopravni na terenu, ali su gubili bodove zbog grubih grešaka u odbrani. Uspeli su da pobede Provo u gostima i to je jedina „trojka“ ovog proleća. Pobeda protiv Sloge došla bi kao „melem na ranu“  i mogao bi da bude i revanš za jesenji poraz u Požegi (0:2). Za Kragujevčane i minimalac bi bio kao kuća, pa i da se ne izgubi, jer bi to bio podstrek da naredni susret sa Loznicom reši u svoju korist.
Srpskoligaš sa Bubnja još uvek ima podršku navijača, koji dobro popunjavaju tribine, pa se očekuje da će tako biti i u subotu, kada je to najpotrebnije.
Susret Šumadija 1903 – Sloga (Požega) odigraće se na Bubnju sa početkom u 16 časova.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUKOMETNI VIKEND U APATINU, U PAČIRU SE “LOMI” PRVENSTVO

Izvor: Radio Dunav, 20.Apr.2018

Bratstvo iz Prigrevice u subotu 21. aprila od 16 sati na stadionu Goran Nesvanulica Klipi dočekuje Cement iz Beočina koji važi za izuzetno neugodnog protivnika. Bratstvo je na samo tri boda od druge pozicije koja bi u nekim kombinacijama mogla da znači odlazak u Prvu ligu Srbije.. Sat vremena kasnije,...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.