Sulud rivalitet, dobra fora ili marketinški trik?

Izvor: Mondo, 04.Jun.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sulud rivalitet, dobra fora ili marketinški trik?

U Španiji i Italiji važi pravilo da, ako ne navijaš za Real ili Juventus, onda ih mrziš.

Real Madrid i Juventus, pored toga što su najuspešniji klubovi, (shodno tome) spadaju i u najomraženije u Španiji i Italiji.

U ovim fudbalskim zemljama važi pravilo da, ako ne navijaš za Real i Juve, onda ih mrziš.

Potvrde su stigle i pre i posle kardifskog finala u kojem je Real potvrdio da ne gubi finala, a Juventus da u njima ne pobeđuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
U najavi finalne utakmice Lige šampiona, katalonski list "Sport", opsednut Barselonom poput "Mundo Deportiva", a suprotno madridskim listovima "As" i "Marka", objavio je naslovnu stranu na kojoj je, ni manje ni više, dominirao naslov:

"FORZA JUVE!"

Foto: sport.ca

Šta u Barseloni misle o Realu i, generalno, u Kataloniji o španskom kralju i uticaju prestonice na život u toj zemlji, nije tajna, ali su mnogi smatrali da je "Sport" prešao granicu i poneo se, iz španskog ugla, neprofesionalno.

Ali, ako je odluka uredništva "Sporta" bila dobro osmišljen marketinški trik sa ciljem da se izazove burna reakcija u zemlji, i šire, scene sa ulica Napulja to nikako nisu…

Tifozi Napolija, koji poput mnogih drugih u Italiji žele Juventusu sve najgore, bakljadom i pesmom u centru grada proslavili su prethodne noći poraz "bjankonera" u finalu Lige šampiona.

Napoli fans have taken to the streets in Napoli to celebrate Juve's defeat, fireworks right around the coast. pic.twitter.com/x3iO6vnsW8

— Mootaz (@MHChehade) June 4, 2017

I to je rivalitet...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.