Šukeru sam trebao samo za Srbiju

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šukeru sam trebao samo za Srbiju"

Nedavno smenjeni selektor Hrvatske Igor Štimac progovorio je prvi put otkako je zamenjen, istakavši da je Davoru Šukeru bio potreban samo zbog Srbije.

Iako je odveo Hrvatsku u baraž za plasmana na Svetsko prvenstvo u Brazilu, Štimac je smenjen zbog loših rezultata u finišu kvalifikacija, poraza od Belgije i Škotske.

"Očigledno su se moje kvalifikacije završile kad su se završile utakmice sa Srbijom", rekao je Igor Štimac.

Hrvatska je savladala Srbiju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2:0 u Zagrebu, a potom remizirala u Beogradu 1:1, čime je definitivno potvrdila drugo mesto u grupi i plasman u baraž

"Očigledno je Davoru i onima koji su u Izvršnom odboru u situaciji kada u grupi imamo Srbiju bio potreban neko poput mene, ko će znati da se nositi s medijskim pritiskom i ko će znati da mobilizuje tim i sve oko tima za takve utakmice", naglasio je Štimac.

Nakon poraza u Glazgovu u poslednjem meču kvalfikacija, NHS je smenio Štimaca i na njegovo mesto postavio Niku Kovača,koji će Hrvatsku predvoditi u dvomeču sa Islandom za plasman na Mundijal 2014. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.