Sudije pogurale Lejkerse do pobede nad Seltiksima

Izvor: RTS, 24.Feb.2020, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije "pogurale" Lejkerse do pobede nad Seltiksima

Derbi između Los Anđeles lejkersa i Boston seltiksa ostaće upamćen po spektakularnoj i dramatičnoj utakmici, ali i po sudijskim odlukama koje su uticale na konačan rezultat.
Lejkersima je pripao klasik NBA lige rezultatom 114:112, pošto su "jezerdžije" bile bolje u završnici.

Međutim, baš kao pre nekoliko dana protiv Denver >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nagetsa, glavnog konkurenta u Zapadnoj konferenciji, veliku pomoć imali su od arbitara.
Posle nekoliko promena rezultata i preokreta, Seltiksi su poveli sa 110:108, Lebron Džejms je promašio jedno bacanje, ali je posle gledanja snimka, koji je bio dosta neubedljiv, lopta dodeljenja Lejkersima.
"Kralj" je preuzeo odgovornost i pogodio šut za prednost, gosti su potom izgubili loptu, a onda je trener Bostona Bred Stivens dobio tehničku zbog prigovora – na minus 1 u neizvesnoj završnici.

Entoni Dejvis je promašio bacanje za tehničku, ali je pogodio dva zbog faula, pa se ušlo u penal završnicu. "Obrva" nije uspeo da vrati prednost na tri poena, pa je Boston imao napad za pobedu.
Lopta je došla do Džejsona Tejtuma, koji je pogodio većinu šuteva na utakmici, ali je pri borbi za poziciju u poslednjim sekundama napravio faul u napadu nad Kentavijusom Kaldvel-Poupom.
Franšiza iz "Stejpls centra" zadržala je tako prvo mesto Zapadne konferencije sa 43 pobede i 12 poraza, dok je Boston treći na Istoku sa skorom 39-17.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lebron: Ovo je nešto posebno

Izvor: B92, 24.Feb.2020

Jedan od najboljih košarkaša sveta Lebron Džejms rekao je da je poseban osećaj biti deo rivalstva između Los Anđeles Lejkersa i Boston Seltiksa...Los Anđeles Lejkersi su pobedili Boston Seltikse rezultatom 114:112 u nedelju uveče, a odličnu rolu imao je upravo Lebron Džejms...Do prošle sezone...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.