Sudije kažnjavale zbog KVAČILA, Hamiltonu ipak 2 boda

Izvor: Mondo, 28.Jul.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije kažnjavale zbog KVAČILA, Hamiltonu ipak 2 boda

Britanac je odvezao očajnu trku u Hokenhajmu i završio je kao jedanaesti, međutim naknadnim kaznama pomeren je za dve pozicije...

Vozači Alfa Romea Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci kažnjeni su dodavanjem po 30 sekundi na ostvareni rezultat u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Nemačke zbog nepravilne upotrebe kvačila, pa su ispali iz prvih 10 vozača koji osvajaju bodove.

Raikonen je danas osvojio sedmo, a Đovinaci osmo mesto na Hokenhajmu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što je bio najbolji rezultat Alfa Romea u ovoj sezoni.

Posle trke redari su pozvali predstavnike ekipe povodom kršenja pravila u vezi sa upotrebom kvačila na startu, navodi se na sajtu takmičenja. Prema pravilima, otpuštanje kvačila može da traje 70 milisekundi (0,07), kod Đovinacija je izmereno kašnjenje od 0,3, a kod Raikonena 0,2 sekunde.

Obojica su dobili kreni-stani kaznu od po 10 sekundi, što je ukupno po 30 sekundi dodavanja na postignut rezultat.

Posle tih kazni, vozači Hasa Roman Grožan i Kevin Magnusen zauzeli su sedmo i osmo mesto.

Luis Hamilton je umesto na 11. trku završio na devetom mestu i osvojio je dva boda, a prvi bod za Vilijams u sezoni osvojio je Robert Kubica.

Raikonen i Đovinaci su pali na 12. i 13. mesto.

Umesto 39, Hamilton sada na prvom mestu u generalnom plasmanu ima 41 bod prednosti u odnosu na timskog kolegu Valterija Botasa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.