Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 13:35

Subota u Seriji A: Juve desetkovan u Veroni, Lacio grogiran u Bolonji

Mihajlović obeležava jubilej na kormilu tima sa Renato Dal'Are

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Desetkovani Juventus i, porazom od Bajerna, uzdrmani Lacio, traže bodove koji bi mogli da ih ostave u trci za skudeto, odnosno Ligu šampiona. Bjankoneri bez sedam prvotimaca izlaze na megdan Veroni koja je ponovo u dobroj formi, dok Siniša Mihajlović uverava svoje igrače da je Lacio kao grogirani bokser, opasan ali i sklon padu.

U Speciji će domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tim imati priliku da praktično pošalje Parmu u Seriju B.

VERONA - JUVENTUS (20.45)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ivan Jurić zna kako se zaustavlja Juventus, pobeda i remi u poslednja dva okršaja, a i Bentegodi je postao “neprijateljski” stadion za Staru damu, dva poraza u tri sezone. Ako bi i večers uspeo da otkine neki bod Bjankonerima, Jurić bi ušao u istoriju kao prvi trener Verone u ovom veku koji je uspeo da veže tri meča bez poraza protiv Juventusa. Takođe, posle gubitka bodva u meču sa Interom, Verona je nanizala tri podede na svom stadionu protiv Krotonea, Napolija i Parme. Na drugoj strani Juve je poražen na dva od tri poslednja gostovanja. Jedina utešna okolnost za Pirla jeste da njegov tim nije primio gol na četiri od zadnjih pet utakmica u Seriji A.

Na strani domaćina nisu samo poslednje statistike već i činjenica da Juventus stiže desetkovan na večerašnji sastanak. Kormilar Bjankonera ne može da računa čak na sedmoricu igrača: šestorica su povređeni ili imaju zdravstvene probleme (Artur, Bonuči, Kjelini, Dibala, Kvadrado i Morata) dok je Danilo suspendovan zbog kartona. Pirlo će pored sebe, osim Bufona i Remzija, na klupi imati smo igrače iz omladinskog pogona.

Upravo zbog pomenutih odsustva šef stučnog štaba Juvea će morati da promeni svoj sastav i da prekomanduje Aleksa Sandra u odbrambenu trojnu liniju. Trener Juvea još uvek nema dovoljno poverenja u mladog Rumuna Dragušina i preferira da napravi eksperiment sa braziliskim bekom.

Reflektori medijske pažnje će večeras biti još više usmereni na Kristijana Ronalda koji bi mogao da pretekne Pelea po broju postignutih golova. Portugalcu nedostaju samo dva gola da dostigne “O Reija” na kvoti od 767 golova. Dosta se očekuje i od Kuluševskog koji je prošle jeseni postigao gol Veroni u Torinu.

Verona neće moći da računa na Kalinića, Čekerinija i Benasija. Posebno će biti insprisan mladi defanzivac Lovato koji se nalazi u vrhu spiska želja Juventusa za sledeću sezonu. U prvu postavu se vraća Velozo dok bi naš Ivan Ilić trebalo da dobije mali predah budući da se u sledećoj nedelji igra vanredno kolo od utorka do četvrtka. Darko Lazović će biti do kraja u baražu sa Federiom Dimarkom za poziciju na levom boku veznog reda.

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Lovato, Gunter. Manjani - Faraoni, Tameze, Velozo, Lazović (Dimarko) - Barak, Zakanji - Lazanja

JUVENTUS 3-5-2: Ščešnji - Demiral, De Liht, Aleks Sandro - Kjeza, Mekeni, Bentankur, Rabio, Bernardeski -Kuluševski, Ronaldo

BOLONJA - LACIO (18.00)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lacio je prava noćna mora za Bolonju u poslednjih osam godina. Tim iz Emilije ima samo sa Juventusom negatviniji skor u prethodnoj deceniji. Od marta 2012. godine kada je Bolonja poslednji put pobedila Nebeskoplave registrovano je sedam remija i osam pobeda rimskog kluba. Štaviše, na Dal’Ari je domaći tim samo tri puta uspeo da zatrese mrežu Lacija od 2012. godine.

Siniša Mihajlović večeras proslavlja svoj mali jubilej: stoti meč na klupi Bolonje u Seriji A. Nije stvar za potcenjivanje imajući u vidu kako lako “padaju” trenerske glave u Seriji A.

Za srpskog trenera je meč sa Lacijom uvek pun emocija. Nije tajna da bi Miha želeo, pre ili kasnije, da vodi svoj bivši klub za koji je ostao emotivno vezan, ne samo zato što je svoje najveće igračke uspehe postigao u njemu (zajedno sa onim u Crvenoj Zvezdi) već i zato što je Rim grad u kome živi njegova porodica.

Bolonja je nakon dva vezana poraza od Juventusa i Milana, u tri sledeće kola zabeležila pobedu i dva remija i tako je uplovila u mirnu luku sredine tabele na bezbednoj udaljenosti od dest bodova u odnosu na zonu ispadanja. Šef stručno štaba Bolonje je na konferenciji za novinare istakao da njegovi igrači treba da iskoriste momenat da dotuku ranjeni Lacio, pošto je Miha uveren da je poraz od Bajerna u Ligi šampiona ostavi dubok trag na igračima rimskog kluba.

Simone Inzagi je uzvratio svom velikom prijatelju i saigraču iz slavnih dana Lacija, sa potpisom Serđa Kranjotija, da će videti koliko “besa” u sebi nose njegovi igači, željni da pokažu da je blamaža protiv Bajerna bila samo nesrećna, ružna epizoda.

Lacio je ostvario sedam pobeda na poslednjih osam mečeva u Seriji A. Međutim, pojedini igrači Lacija su u padu forme, drugi igraju već duže vreme povrđeni, treći su premoren jer igraju non-stop. Svemu tome treba dodati i da rezerve za Luiz Felipea i Radu ni izbliza nisu adekvatne, uključujuči i januarsko pojačanje iz Milana, Musakja. Primera radi, večeras će, barem prema najavama, igrati Patik i Hudt sa Ačerbijem.

Inagija brine dosta kapiten i golgeter Čiro Imobile. Centarfor Nebeskoplavih nije postigao gol na prethodna tri meča. U istom periodu u prošloj sezoni je na njegovom računu bilo 11 golova više nego sada. Ipak, treba imati na umu, da Imobile već gotovo dva meseca igra povređen i često mora da primi injekciju protiv bolova da bi mogao da istrči na teren.

U svakom slučaju u ambijentu Nebeskoplavih vlada određena doza zebnje posle teškog poraza od Bajerna, ne zbog rezultata 4-1 već zbog načina na koji je Lacio izgubio. Anksioznost je dodatno pojačana zbog očigledne nedoraslosti zadacima u Seriji A, Patrika, Hudta i Musakja.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - De Silvestri, Danilo, Soumaoro, Dajks - Svanberg, Domingez - Skov Olsen, Sorijano, Sansone - Barou

LACIO 3-5-2: Rejna - Patrik, Hodt, Ačerbi - Lacari, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Marušić - Korea, Imobile.

SPECIJA - PARMA (15.00)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Specija ima, u teniskom žargonu rečeno, prvu set loptu u borbi za opstanak. Sa eventulanom današnjom pobedom novi prvoligaš ne bi samo utro put kao relativnom mirnoj završnici šampionata već bi, praktično, eliminisao jednog direktnog takmaca u borbi za opstanak.

Na drugoj strani za Parmu je ovo poslednja slamka spasa posle propuštene prilike protiv Udinezea. Trener D’Aversa je osvojio samo dva boda sa svojim timom u 2021. godini i večeras će tražiti pobedu sa samo jednim centarforom na raspolaganju, pošto su Ingleze i Pele povređeni. Da stvar bude još dramatičnija za Parmu, u timu neće biti ni Žervinja, dok su Bani i Brugman suspendovani zbog kartona.

Istina i Specija će imati par bolnih odsustva, pre svih Pobega i Markica, ali u poređenju sa nedaćama sa kojima se trener Vinčenco Italijano susretao na startu sezone to izgleda bezazleno.

Tim iz Ligurije u ovoj sezoni je zabeležio bolje rezultate na gostovanjima nego kada je igrao kao domaćin (ne treba zaboraviti da je dobar deo jesenjeg dela Specija ugošćavala protivnike u Čezeni) dok se Sampdorija sa poslednja tri gostovanja u Liguriji svaki put vratila kući pevajući sa tri boda. Poslednju pobedu Parma je ostvarila na Marasiju protiv Đenove, u prestonici Ligurije.

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Vinjali, Šabo, Ismajli, Bastoni - Estevez, Riči, Mađore - Đazi, Enzola, Saponara

PARMA 4-3-3: Sepe - Konti, Ozorio, Galjolo - Kucka, Ernani, Kurtić - Man, Kornelijus, Mihaila

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

15.00: (2,45) Specija (3,25) Parma (2,95)

18.00: (3,50) Bolonja (3,45) Lacio (2,10)

20.45: (5,50) Verona (3,80) Juventus (1,65)

Nedelja

12.30: (4,60) Sampdorija (3,70) Atalanta (1,77)

15.00: (3,35) Krotone (3,35) Kaljari (2,20)

15.00: (1,23) Inter (6,50) Đenova (12,0)

15.00: (2,70) Udineze (3,05) Fjorentina (2,80)

18.00: (1,45) Napoli (4,40) Benevento (7,25)

20.45: (2,45) Roma (3,35) Milan (2,90)

Odloženo

Torino - Sasuolo

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.