Izvor: MozzartSport.com, 03.Okt.2020, 11:31

Suarez je gladan golova, Sosijedad otključava bravu lidera

Urugvajac glavni adut Dijega Čola Simeonea u jednom od derbija petog kola Primere protiv Viljareala. Hetafe gostuje u San Sebastijanu, Betis stiže na Mestalju

Sa dve vezane pobede krenula je Granada u novo prvenstvo, a onda je put odveo na Vandu Metropolitano. I tamo joj je Atletiko spakovao šest lakih komada. Kada se činilo da je Dijego Čolo Simeone uspeo da razmrda ekipu posle tmurne prošle sezone, usledio je razočaravajući remi bez golova protekle nedelje u Ueski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << protiv povratnika u Primeru.

Urugvajski napadač Luis Suarez, pojačanje iz Barselone proteklog leta, imao je impresivan start sa dva gola ka rezervista na premijeri nove sezone. U utorak je bio u prvoj postavi, ali je bio neprimetan. Dobio je prednost u odnosu na Dijega Kostu. Simeone je nezadovoljan prošlogodišnjim napadačima, pa je osim Alvare Morate, koji se vratio u Juventu i Kosta na izlaznim vratima Madriđana. Pominje se Edinson Kavani kao potencijalno pojačanje Jorgandžija u finišu prelaznog roka.

Suarez bi trebalo da predvodi napad Atletika u današnjem meču (16.00) protiv Viljareala, a partner u špicu biće mu najskuplje pojačanje u istoriji kluba, Portugalac Žoa Feliks. Domaćin će biti oslabljen neigranjem štopera Hoze Marija Himeneza. On je oboleo od virusa korona Hrvat Šime Vrsaljko je povređen i nije u konkurenciji za tim. Kod gostiju neće igrati zbog povrede pojačanje iz Valensije pretghodnog leta Fransis Kokelan. Van stroja su i Alberto Moreno i Penja.

Posle katastrofe u Barseloni, Viljareal je slavio protekle nedelje protiv Alavesa. Napad Žute podmornice u ovoj sezoni predvodiće Đerar Moreno i Pako Alkaser. Žuta podmornica ima zanimljiv raspored na u uvodnom delu prvenstva. U prvih pet kola tri puta je igrao na svom terenu, a prva dva gostovanja su mu Barselona i Atletiko. Na Nou Kampu je prošao očajno, izgubio je sa 4:0 i to je sva četiri gola primio u prvom poluvremenu. Probaće da se iskupi na Vandi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Poslednja dva međusobna duela u Madridu završena su pobedama Atletika od 3:1 i 2:0, a pre toga je Viljareal imao uspeha na ovom gostovanju. Ipak, nepisano pravilo kada se sastaju ova dva kluba je da nema mnogo golova. Od 15 poslednjih duela, 12 je završeno sa najviše dva pogotka. Probaće Žuta podmornica i ovog puta da svede utakmicu na mali broj golova, probaće da se odbrani, jer borba prsa u prsa sa ovim razgoropađenim Atletikom mogla bi skupo da je košta.

Sosijedad je protekle nedelje neočekivano poražen na svom terenu od Valensije. Na Anoeti danas (18.30) stiže Hetafe, madridski tim koji je trenutno lider sa sedam bodova iz tri meča. Mreža tima srpskog reprzentativca Nemanje Maksimovića nije se zatresla za 270 minuta u Primeri. Domaćin predvođen pojačanjem iz Mančester Sitija, Davidom Silvom, probaće da otključa bravu Hetafea. Ekipa iz San Sebastijana od početka sezone ima problema sa povređenim fudbalerima. Van tima su Asijer Iljarmendi, Luka Sangalija i Igor Zubeldija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mikel Ojarzabal i Portu su počeli meč protiv Valensije na klupi, ali se očekuje da se vrate u startnih 11. Gosti dolaze u Baskiju bez povređenog senegalskog napadača Amata N’Diajea. Tradicija je na strani Madriđana, koji su dobili šest od poslednjih sedam utakmica protiv Sosijedada. Prošle sezone je Hetafe oba puta u Primeri slavio protiv plavo-belih, i to identičnih rezultatom - 2:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Betis je počeo šampionat sa dva trijumfa, ali je četa Manuela Pelegrinija izgubila prethodna dva meča protiv Reala i Hetafea. Tim iz Sevilje večeras (21.00) gostuje Valesniju. Ekipa sa Mestalje je odlično počela šampionat iako je letos ostala bez pet, šest startera. Za domaćina zbog povrede van stroja su Mangala, Gabrijel i Čerišev, dok Betis stiže u Valensiju bez golmana Klaudija Brava, Gerera i Kamarase. Alžirac Aisa Mandi je dobio crveni karton prošle nedelje u Madridu proitv Hetafe, a pod znakom pitanja je Meksikanac Andres Guardado. Na četiri od pet poslednjih utakmica ova dva tima dolazila je kombinacija GG3+.

PRIMERA – 5. KOLO

Subota

13.00: (2,45) Valjadolid (2,95) Eibar (3,30)

16.00: (1,62) Atletiko M. (3,80) Viljareal (5,80)

18.30: (3,50) Elče (3,00) Ueska (2,30)

18.30: (2,30) Sosijedad (3,00) Hetafe (3,50)

21.00: (2,85) Valensija (3,30) Betis (2,50)

Nedelja

12.00: (2,65) Osasuna (3,00) Selta (2,90)

14.00: (3,35) Alaves (2,80) Bilbao (2,50)

16.00: (6,75) Levante (4,40) Real M. (1,48)

18.30: (3,10) Kadiz (2,75) Granada (2,70)

21.00: (1,65) Barselona (4,00) Sevilja (5,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Suarez bez učinka, Viljarealu bod na "Vandi"!

Izvor: Sportske.net, 03.Okt.2020

Atletiko nije uspeo da postigne niti jedan gol danas protiv Viljareala...Atletiko Madrid je u okviru petog kola španskog prvenstva dočekao Viljareal u jednom od derbija ovog kola, a pobednika nije bilo...Nije bilo ni golova, gledali smo utakmicu koja je bila prilično tvrda, sa dosta taktičkih zamisli...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.