Stvari koje moraš da uradiš ako te pozove Real Madrid

Izvor: Mondo, 06.Jun.2019, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stvari koje moraš da uradiš ako te pozove Real Madrid

Perez je prihvatio da deo posla umesto Luke obavi njegov otac, Milan, ali su stariji i poznatiji Azar i Eriksen morali to sami. Sada je red na predsednika "kraljevskog kluba".

Pored toga što je najtrofejniji, Real Madrid je i "kraljevski klub", a to znači i da postoje određena pravila ponašanja - kao i u svakoj monarhiji.

Predsednik Florentino Perez posebno insistira na tome.

Koliko je hladnokrvan, nekada i surov prema igračima koji odlaze, makar se oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zvali Raul Gonzales, Iker Kasiljas ili Kristijano Ronaldo, Real je pod Perezovim vođstvom bio i ostao veoma uzdržan i prema onima koji bi tek trebalo da obuku beli dres.

Tako je i ovog leta.

Realovi predstavnici na vreme su preko menadžera objasnili potencijalnim pojačanjima šta se od njih očekuje, kao i da postoji samo jedan poziv sa "Santijago Bernabeu" stadiona. Ukoliko igrač iz bilo kog razloga proceni da nije trenutak, da je rano, da je konkurencija prejaka, da je pametnije ostati ili izabrati neki drugi klub, drugog poziva nikada neće biti.

ZATO JE NAJSKUPLJI: ŠTA MOŽEŠ ZA 8 SEKUNDI NA "BRIDŽU"

To je prvi i osnovni princip kluba sa 13 titula prvaka Evrope, a sledeći - za Pereza veoma važan - tiče se javnih nastupa igrača koje Real želi da dovede. Da bi pregovori sa njihovim klubovima uopšte počeli neophodno je da fudbaler javno izrazi želju da ode, a na njemu je kako će to da "upakuje".

Tibo Kurtoa je godinu dana pričao kako mu je porodica u Madridu, kako mu se deca tamo školuju, Eden Azar izabrao je nešto zagonetniji pristup, ali nedvosmisleno nagoveštavao odlazak odugovlačenjem pregovora sa Čelsijem oko produžetka ugovora uz povremeno podsećanje da je tu dugo i da su mu potrebni novi izazovi, a onda je pred novinare izašao i Kristijan Eriksen i, kada je završio sezonu porazom u finalu Lige šampiona sa Totenhemom, jasno i konkretno poručio da je vreme za rastanak i da želi da proba nešto novo.

MONDO KVIZ: OVO VEROVATNO (NE) ZNATE O LUKI JOVIĆU

Foto: MN Press

Slično je bilo i sa najskupljim fudbalerom u istoriji Srbije, Lukom Jovićem, kog je Perez u međuvremenu platio Ajntrahtu celih 60 miliona evra, s tim da je taj posao obavio njegov otac Milan. On je otišao korak dalje i još u aprilu najavio mogućnost Lukinog odlaska iz Bundeslige, ali naglasio da to neće biti Barselona.

Do tog dana češće se u Španiji govorilo i pisalo o Jovićevom odlasku na "Kamp nou", nakon toga gotovo da se čekala potvrda vesti o tome da će biti predstavljen na "Santijago Bernabeu" stadionu, što se na kraju i dogodilo.

Dobro upoznati sa Realovim principima, novinari "Marke" i "Asa" konstatovali su da je posle Azarovog i Eriksenovog javnog nastupa vreme da Perez stupi u akciju i nastavi da obara cenu u kontaktima sa Romanom Abramovičem i Danijelom Levijem.

MONDO TEMA: EVO ZAŠTO JE REAL DOVEO JOVIĆA

Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno

"Slučaj De Hea"

Da "Real zove samo jednom" mogli smo da se uverimo na primeru Davida De Hee, koji je dugo bio Perezova opsesija i koji je, mada stidljivo i nedorečeno poput Azara, jedno vreme "odbijao da isključi mogućnost odlaska iz Mančester junajteda", pa su se pregovori dva kluba o transferu španskog golmana te 2015. godine otegli do poslednjih sati 31. avgusta uveče. Na kraju, nakon što je uključio i Kejlora Navasa u "paket", Perez se dogovorio sa direktorima engleskog kluba, ali je ugovor stigao u prostorije FIFA nekoliko minuta posle ponoći i, uprkos Perezovom lobiranju, morao da bude poništen. De Hea je ostao na "Old trafordu", Navas nastavio da osvaja Ligu šampiona kao prvi golman Reala, a Perez se okrenuo novim rešenjima, prvo Kepi Arizabalagi, potom i Kurtoi.

Dok će Rus i Englez ponavljati koliko su golova i asistencija zabeležili Belgijanac i Danac tokom prethodnih pet, odnosno šest godina u Londonu, podsećati milijardera iz Madrida da je Čelsi sa jednim osvojio Ligu Evrope, a Totenhem sa drugim igrao finale Lige šampiona, Perez će držati dva keca u rukama - obojici ističu ugovori 2020. godine, pa je ovo poslednje leto kada na njima može da se zaradi, obojica su javno poručila da žele novi izazov, pa bi bilo neprofesionalno i neracionalno sprečavati ih u tome.

Bez obzira na to što mediji u Engleskoj i Španiji uveliko najavljuju transfere od otprilike 100 miliona evra za 28-godišnjeg Azara i godinu dana mlađeg Eriksena, biće zanimljivo ispratiti poslednju fazu Realove rekonstrukcije tima na koji je u sezoni 2018/19 potrošeno 163, a pred sezonu 2019/20 već 155 miliona evra.

Madriđani su troškove iz prošle sezone "pokrili" prodajom Ronalda za 125 miliona evra i još trojice igrača iz "B" postave, pa je ostvaren simbolilčan minus od 18 miliona, ali od 1. juna i nezvaničnog početka sezone 2019/20 ovaj klub nije zaradio ni cent od prodaje fudbalera.

U tim razgovorima, međutim, Perez nastupa potpuno drugačije...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.