Studentski centar umalo šokirao Cedevita Olimpiju

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 21:13

Studentski centar umalo šokirao Cedevita Olimpiju

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su Studentski centar rezultatom 84:83 u meču 24. kola ABA lige.

Ovom utakmicom u Ljubljani je 24. kolo završeno i Cedevita Olimpija je ostvarila 16. pobedu u sezoni posle mnogo drame.

Krajnji rezultat je bio 84:83, a šut za pobedu je uz zvuk sirene promašio Flečer Megi iz, doduše, teške situacije pošto je šutirao za tri u padu preko ruke.

Prethodno je 84:82 postavio Jeremić slobodnim bacanjem, nakon čega je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Alen Omić prešao zamišljenu liniju kod branjenja uvođenja lopte iz čeonog auta što je rezultovalo tehničkom greškom na 5,2 sekunde pre kraja.

Flečer Megi je preuzeo odgovornost na sebe i pogodio dodatno bacanje, ali preći ceo teren za 5 sekundi i izgraditi izglednu poziciju za šut nije bilo lako, pa su se domaći provukli ovoga puta "kroz iglene uši".

Studentskom centru preostaje bitka za opstanak u ligi, ali su u velikoj prednosti u odnosu na timove iza sebe sa tri pobede više od pretposlednjeg Mornara odnosno pet više od poslednjeplasiranog MZT-a.

Najefikasniji je večeras bio pomenuti Megi sa 22 poena, 12 je imao Pavliećić, a 11 Ivišić. Na drugoj strani, videli smo 21 poen Džoša Adamsa, 15 poena i 12 skokova Alena Omića, 15 Ede Murića i po 11 su postigli Zoran Dragić i Jogi Ferel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.