Stranac potreban kenijskoj atletici

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranac potreban kenijskoj atletici

Iako njihovi atletičari dominiraju na dugim progama, Kenijci žele da dovedu trenera stranca kako bi popravio taktičke problem na srednjim.

To će biti prvi put u istoriji Kenije da strani stručnjak vodi računa o atletskom timu. Ovaj potez bi se mogao uporediti sa dolaskom Nemca u reprezentaciju Brazila u fudbalu.

Čelnike kenijskog Saveza brinu problemi sa izdržljivošću i nesposobnošću atletičara da dobro reaguju na promenu ritma u finišu trka.

"Naši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalni treneri su uradili najviše što mogu. Tražimo kvalitetnog tehničkog direktora, a nažalos ne možemo da ga nađemo u Keniji, pa ćemo se okrenuti nekome van naše zemlje", rekao je predsednik Atletskog saveza Kenije (AK) Ajzea Kiplagat na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Kiplagat je istakao da će kenijski treneri zadržati ključnu ulogu u pripremi nacionalnog tima, ali da će taktički i fizički aspekt biti poveren strancu.

Ova ideja došla je nakon razočaravajuće trke u polufinalu na 800 metara, jer se ni jedan Kenijac nije plasirao u borbu za medalju u Moskvi. To je bio veoma neprijatan rezultat za zemlju koja je osvojila 62 zlatne medalje na Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, te svetu podarila olimpijskog šampiona i svetskog rekordera Dejvida Rudišu.

"Ne možemo da krivimo nikoga da oni previše trče (na 800m). To je bio njihov trening program. To je razočaravajuće. Nisu mnogo trčali u Dijamantskoj ligi. Očekivali smo da (Entoni) Čemut bude u finalu. Ispostavilo se da nemaju snage i izdržljivosti da ostvare cilj. Za to je odgovoran trening program", istakao je Kiplagat koji smatra da je isti problem koštao Keniju zlada i srebra u trci na 10.000 metara, gde je šampion potao Mo Farah iz Velike Britanije.

"Trke uvek dobijaju dobri spirinteri", zaključio je čelnik kenijske Atletike.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stranac potreban kenijskoj atletici

Izvor: B92, 13.Avg.2013

Iako njihovi atletičari dominiraju na dugim progama, Kenijci žele da dovedu trenera stranca kako bi popravio taktičke problem na srednjim...To će biti prvi put u istoriji Kenije da strani stručnjak vodi računa o atletskom timu. Ovaj potez bi se mogao uporediti sa dolaskom Nemca u reprezentaciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.