Stojković doneo Orlovima bod u Glazgovu

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Sep.2012, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković doneo Orlovima bod u Glazgovu

Reprezentacija Srbije je remijem počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.
Selektor Siniša Mihajlović je počeo meč protiv Škotske sa pomalo neočekivanim sastavom, posebno na sredini terena, što se osetilo u velikom delu meča.
Najviše je u oči „upadala“ neukomponovanost veznog reda, dok je i odbrana u prvom poluvremenu delovala neuigrano.
Golman Vladimir Stojković je „skinuo“ tri zicera domaćim igračima, dok su Orlovi najbolju priliku imali u poslednjem minutu preko Dušana Tadića.
Pobeda nije ostvarena, ali što je bitnije, nije doživljen ni poraz što ohrabruje pred nastavak kvalifikacija za Brazil 2014.
Ipak, čini se da Mihajloviću predstoji još dosta napora kako bi doveo stvari na svoje mesto.
Škotska – Srbija 0:0
Stadion: „Hempden park“ u Glazgovu. Gledalaca: 52.000. Sudija: Jonas Erikson (Švedska). Pomoćnici: Matijas Klasenijus i Danijel Vernmark (Švedska). Žuti kartoni: Snodgres (Škotska), Nastasić, Ninković  (Srbija)
Škotska: Mekgregor, Haton, Vebster, Bera, Dikson, Koldvel, Snodgras (69.  Forest), Adam, Morison (80. Meki), Nejsmit, Miler (80. Rouds).
Srbija: Stojković, Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov, Mijailović (46. Fejsa), Ignjovski, Ninković, Tošić, Đuričić (84. Lekić), Lazović (58. Tadić)
Igrač utakmice: Vladimir Stojković (Srbija).
TOK MEČA:
3′ – Sjajna atmosfera na krcatom „Hempden parku“. Oko 50.000 gledalaca je horskim pevanjem himne dalo „vetar u leđa“ domaćoj selekciji. Ipak, srpski igrači kontrolišu igru, imaju više loptu u nogama.
5′- Biševca je preskočila lopta pored desne aut-linije na polovini Srbije, čime je otvorio Nejsmitu put ka golu. Ipak, Nastasić je u duelu jedan na jedan, oduzeo loptu napadaču Škotske.
7′ – Sjajan pokušaj Kolarva iz slobodnog udarca! Šutirao je sa 18 metara po zemlji u bliži ugao Mekgregora, koji je paradom, bukvalno, pokupio loptu pre nego što bi ušla u mrežu.
11′ – Velika opasnost po gol Srbije. Centrirao je Diskon sa leve strane, Ivanović glavom zakačio loptu koja je pala na dva metra od Stojkovića, ali je Nastasić intervenisao smireno i grudima izbacio loptu u korner ispred Adama.
11′ – Nakon kornera, Kolarov je povukao kontru, uposlio Lazovića koji se stuštio u kazneni prostor Škotlanđana, ali kada je trebalo da centrira na peterac, bio je izblokiran.
20′ – Nije prošla ni polovina prvog poluvremena, a Škotlanđani su izveli već šest kornera!
23′ – Stojković je skinuo „zicer“ Snodgrasu! Domaćini su izveli dupli pas posle slobodnog udarca kojim su izbacili iz igre kompletnu poslednju liniju srpske odbrane. Snodgras je izašao jedan na jedan sa Stojkovićem, koji je grudima odbranio  šut napadača domaćih.
30′ – Period mirnije igre… Nastasić je zaradio javnu opomenu.
40′ – Uh, kakav previd sudije Eriksona. Haton je „divljački“ sa dve noge startovao na Ninkovića, ali nije dobio ni žuti karton!
42′ – Mijailović je panično izbacio loptu sa ivice šesnaesterca pravo u noge Vebsteru, koji je video Milera na desnoj strani, ali je ovaj loše centrirao, iako je imao dvojicu saigrača u petercu.
44′ – Lazović je iznenadio Mekgregorija, uhvatio ga na “krivoj” nozi, ali je golman Škotske, ipak, uspeo da odbrani pokušaj Zvezdinog napadača sa 17 metara.
45+1′ – Mijailović je ponovo pogrešio, dodao je loptu pravo u noge protivniku, otvorio kontranapad Škotlanđanima, koji na sreću nisu iskoristili taj kiks srpskog veziste.
45+2′ - Nastasić je u velikoj opasnosti da dobije i drugi žuti karton obzirom da je u dva navrata posle javne opomene koju je zaradio, grubo startovao na protivničke igrače, ali mu za sada sudija iz Švedske gleda “kroz prste”.
DUGO POLUVREME:
46′ - Prva izmena u reprezentaciji Srbije. Fejsa je zamenio Mijailovića.
47′ – Ninković je majstorski, petom dodao do Tošića, nasamarivši dva čuvara. Bambi je bio pomalo sebičan, pa se odlučio da iskosa sa 14 metara šutira, umesto da uputi povratni pas na ivicu šesnaesterca gde je pritrčavao Lazović.
47′ – Snodrgas je zbog udaranja laktom u skoku Kolarova dobio žuti karton.
49′ – Oštar centaršut Lazovića iz kornera, Đuričić je glavom podigao loptu u nadi da će neko od srpskih igrača naleteti na nju, ali su defanzivci Škotske otklonili opasnost.
55′ – Solo-prodor Ignjovskog po levoj strani, nanizao je dva protivnička igrača i šutirao sa ivice šesnaesterca tik pored leve stative gola Mekgregora.
58′ – Još jedna odlična intervencija Stojkovića! Srpski defanzivci su napravili neuspešnu ofsajd zamku, a Miler izašao sam ispred Stojkovića, doduše iskosa, ali je golman Partizana bio uspešniji od napadača domaćih.
58′Tadić menja Lazovića.
62′ – Odlična polukontra Orlova. Tadić je uposlio Kolarova koji je utrčao u kazneni prostor, šutirao po zemlji, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored leve stative Mekgregora!
64′ – Dominacija igrača Srbije u poslednjih pet-šest minuta…
65′Fejsa je izgubio loptu na centru otvorivši kontru domaćinu! Morison je uposlio Nejsmita iza leđa defanzivaca Srbije, a ovaj, na sreću, otišao previše iskosa, što je uz sjajno postavljanje Stojkovića, uslovilo da napadač Škotske šutira pored gola.
69′ – I selektor Škotske izvršio je prvu izmenu. Snodgrasa menja Forest.
78′ – Još jedan period mirne igre, kao u prvom poluvremenu. Ipak, domaća reprezentacija ima inicijativu…
79′ - Ninković je dobio žuti karton.
81′ – Dvostruka izmena u domaćoj reprezentaciji. Izašli su Morison i Miler, a ušli Meki i Rouds.
83′ - Mihajlović je rešio da promeni napadača. Umesto Đuričića u igru je uveo Lekića.
90′ – Stopostotna šansa za Tadića! Tošić ga je “spojio” sa golom, a Tadić pobegao defanzivcima Škotlanđana iza leđa, izašao sam pred Mekgregora, ali je čuvar mreže domaćih na vreme “ušao” u šut Tadiću.
90+2′ – Stopostotna šansa i na drugoj strani! Adam je uposlio Foresta, koji je sjajno sebi stvorio prostor za udarac iskosa sa sedam-osam metara, ali je Stojković još bolje intervenisao.
KRAJ MEČA

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.