Stojković: Regionalna liga za SPAS fudbala!

Izvor: Mondo, 12.Jul.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Regionalna liga za SPAS fudbala!

Bivši reprezentativac zna put ka napretku domaćeg fudbala, da li je ujedinjenje sa komšijama rešenje?

Fudbalska javnost u Srbiji ponovo priča o mogućem zajedništvu sa susedim.

Naime, Golman Partizana Vladimir Stojković u intervjuu za "Informer" rekao je da smatra da bi organizovanje regionalne lige omogućilo fudbalu na ovim prostorima da napreduje i postane konkurentan evropskom "kremu".

Foto: MN Press

"Voleo bih da se napravi liga stare >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Juge, mislim da bi fudbal tako krenuo napred i da mu je to u interesu. Niko ne može da me ubedi da fudbal neće profitirati, da igrači neće profitirati i da to neće pomoći klubovima da finansijski stanu na noge", rekao je bivši reprezentativac Srbije

On je podsetio na činjenicu da bi u takvom prvenstvu igrala velika imena i da bi konkurencija bila znatno jača samim učešćem ekipa poput Partizana, Crvene zvezde, Budućnosti, Vardara, Željezničara, Sarajeva, Dinama, Hajduka...

Takođe, ima predlog kako rešiti problem potencijalnih navijačkih sukoba i bezbednosti usled moguće netrpeljivosti koju oni "najzadrtiji" čuvaju u sebi.

"Neka bude kao u Grčkoj, ako je opasno – neka se ne ide na gostovanja. To bi izgledalo sasvim pristojno, imalo bi žar, a fudbal bi bio nekoliko stepenika ispred. I kada je reč o rangiranju lige, ne možda odmah, ali za nekoliko godina bismo bili u vrhu", optimistično je zaključio Stojković.

Regionalno prvenstvo je stalna tema na ovim prostorima, podložna razmatranjima, ali u perspektivi nije sigurno koliko je ostvariva.

Stariji se sećaju lige nekadašnje Jugoslavije, pa je stoga ova ideja za njih veoma primamljiva jer je u doba stare države fudbal u njoj bio na znatno višem nivou nego danas. Ipak, sada je situacija drugačija, odnosi između naroda ne dozvoljavaju da se išta uzme bezrezervno, pa zbog toga i odluka o mogućem zajedništvu stoji u mestu.

Godine koje su pred nama možda će doneti odgovor i stvoriti jače takmičenje, ali zasad ono nije u planovima...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.