Štohu zlato na SP u ski-skokovima

Izvor: Press, 28.Feb.2013, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štohu zlato na SP u ski-skokovima

Štoh je skokovima od po 131,5 i 130 metara i ukupno 295,8 došao do prvog odličija na Svetskim prvenstvima.

Poljak i posle prve serije zauzima prvo mesto sa čak pet bodova više od Prevca, koji je skokovima od po 130,5 metara i ukupno 289,7 bodova došao do druge medalje na Mundijalu u Italiji.

Jakobsen je zaostajao samo 0,6 bodova za Prevcem, a u prvoj seriji skočio je 131 metara, dok je u drugoj bio dva metara kraći, što mu je bilo dovoljno za drugo individualno odličije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na SP.

Četvrto mesto zauzeo je Austrijanac Volfgang Lojcl, dok je peti bio Čeh Jan Matura, koji je posle prve serije bio 12.

Vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Gregor Slirencauer zauzeo je osmo mesto, a ispred njega našli su se još Rihart Frajtag iz Nemačke na šestom, kao i Švajcarac Simon Aman na sedmom.

Prvih deset kompletirlai su još Nemac Severin Frojnd na devetom mestu i Daiki Ito iz Japana na desetom.

Svetsko prvenstvo u ski skokovima završiće se u subotu, kada će se na velikoj skakonici održati takmičenje u timskoj konkurenciji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štohu zlato, Prevc do druge medalje

Izvor: RTS, 28.Feb.2013

Poljski ski skakač Kamil Štoh osvojio je večeras zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Val di Fijemeu na velikoj skakaonici ispred Slovenca Petera Prevca, koji je osvojio srebrnu, dok je Norvežanin Anders Jakobsen uzeo bronzu. ..Štoh je skokovima od po 131,5 i 130 metara i ukupno 295,8 došao do...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.