Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 11:15

Stiže Bajern, a u mislima ABA liga: Cilj da u Split krene (skoro) ceo tim

Pre nego što dođe gostovanje u Gripama, Zvezda mora da prođe kroz novu duplu sedmicu evroligaškog programa...

Posle ubedljivog poraza na gostovanju Baskoniji Crvenoj zvezdi ostalo je još osam utakmica kako bi stavila tačku na ovu čudnu i turbulentnu sezonu u Evroligi. Od tih osam utakmica dve će se odigrati već ove sedmice, a prva od četiri u dvorani Aleksandar Nikolić je večeras protiv minhenskog Bajerna (TV Sportklub, 20.45).

20.45: (2,70) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Crvena zvezda (14,5) Bajern (1,55)

Kako je najavljeno iz tabora crveno-belih, trener Dejan Radonjić ni u ovoj utakmici neće moći da računa na igrače koji su se tek oporavili od virusa korona. Tu se misli na Lendrija Noka, Lengstona Hola, Kina Koloma i Duopa Rita. Ipak, iz kluba poručuju da se ekipa ponovo okupila na treninzima i da je pomenuti kvartet tek ušao u proces vraćanja u takmičarski ritam. To otprilike znači da protiv Bajerna, a izvesno i na gostovanju Olimpijakosu u petak niko od njih ne bi trebalo da dobije minutažu, ali kako se može čuti cilj Dejana Radonjića i njegovog stručnog štaba je da za utakmicu u Splitu narednog ponedeljka raspolaže sa (skoro) celim timom. Naravno, to da li će svi biti u mogućnosti da zaigraju u Gripama zavisiće prvenstveno od toga koliko igrači budu u stanju da odgovore obavezama na treninzima, posle čega će se dati konačna procena da li su i kada će biti sposobni da izađu na parket i pomognu saigračima.

"Nije novost sve ovo što nam se dešava ali najveći problem je – što dugo traje! To jako dugo traje, i još nije kraj. Stvarno smo uspevali da pronalazimo rešenja i da budemo konkurentni da igramo dobro, i manje – više sam zadovoljan sa time, ali dugo traje. Nadam se da ćemo da budemo i dalje konkurentni i da sačekamo da vidimo kako se razvija situacija. Čeka nas utakmica sa Bajernom odličan protivnik koji igra dobro", rekao je Radonjić pred meč s Bajernom.

To znači da će Crvena zvezda ponovo preko mesec dana biti bez dela sastava. Zvezdi bi povratak Rita, Hola, Noka i Koloma za gostovanje Splitu došao kao odličan podstrek za finiš sezone u Jadranskoj ligi, gde Budućnost, Cedevita Olimpija, Igokea i Mornar još vrebaju Zvezdino prvo mesto na tabeli. Podsetimo, Zvezdi je do spuštanja zavese na prvi deo takmičenja u ABA ligi ostalo još deset utakmica, a tu spadaju oba susreta sa Cedevitom Olimpijom, gostovanje Budućnosti 22. marta i pre toga večiti derbi koji je zakazan 14. marta...

Predstojeća utakmica protiv Bajerna privukla je veliku pažnju srpske košarkaške javnosti, ali ne toliko zbog takmičarskog značaja koliko zbog činjenice da se u Beograd vraća Andrea Trinkijeri. Veliku je prašinu podiglo saznanje Mozzart Sporta da italijanski stručnjak potražuje oko 700.000 evra od Partizana, uz objašnjenje Sportskog žurnala kako su se aktivirale određene klauzule u sporazumu dve strane...

Što se Bajerna tiče, tesnom pobedom nad Makabijem u Minhenu prošle sedmice zadržao je visoko peto mesto na tabeli i sa četiri trijumfa u minulih pet kola došao je kao favorit u Beograd. Trinkijeri i njegova ekipa ostali su veliki dužnici Crvenoj zvezdi pošto su je u duelu iz prvo dela sezona ostavili na najslabijem napadačkom učinku tokom ovih 26 rundi.

“Uprkos svim dešavanjima oko pandemije, ova evroligaška sezona je fantastična jer je svaka utakmica izazov za sebe, neizvesni su dueli i praktično svaki je jako važan. Sada je vreme da se fokusiramo isključivo na sebe i podignemo kvalitet naše igre iz utakmice u utakmicu. Ne treba da gledamo poziciju na tabeli, već samo narednog protivnika, a to znači da se fokusiramo samo na meč u Beogradu“, izjavio je Trinkijeri.

Crvena zvezda u svom kodu nema opciju da se preda unapred, ali će opet glavni cilj biti da se minutaža igrača amortizuje tako da se niko ne preoptereti i bude spreman za put u Pirej. A onda i Split...

EVROLIGA – 27. kolo

Utorak:

18.00: (7,50) Himki (23,0) Real Madrid (1,10)

18.00: (1,30) Zenit (16,0) Alba (3,90)

18.30: (1,25) Efes (17,0) Valensija (4,40)

19.00: (1,60) Žalgiris (14,5) Asvel (2,55)

20.00: (4,40) Panatinaikos (17,0) Barselona (1,25)

20.05: (2,30) Makabi Tel Aviv (14,5) CSKA (1,70)

20.45: (2,70) Crvena zvezda (14,5) Bajern (1,55)

Sreda:

19.00: (1,45) Baskonija (15,0) Olimpijakos (3,05)

20.45: (1,55) Olimpija (14,5) Fenerbahče (2,70)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.