Stigle kazne sudijama koje su gurale koplje

Izvor: Mondo, 07.Sep.2018, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigle kazne sudijama koje su "gurale" koplje

Disciplinska komisija Atletskog saveza Srbije izrekla je sankciju dvojici sudija koji su prekršili pravila prilikom postavljanja novog rekorda Srbije

Foto: MN Press

Mnogo buke bilo je posle održavanja atletskog mitinga u Sremskoj Mitrovici, kada se na amaterskom snimku videlo da je "namešten" novi rekord Srbije u bacanju koplja.

Vedran Samac je tada bacio koplje 85,60 metara, čime je nadmašio rekord Srbije u vlasništvu Seada Krdžalića (83,34), ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << snimak pokazao da nije sve bilo regularno. Sudija je pomerio koplje posle pada, bacio ga zatim u stranu i zajedno sa drugim sudijom izmerio daljinu.

Atletski savez Srbije, koji je i pustio snimak u javnost, odmah je pokrenuo disciplinski postupak protiv sudija, a disciplinska komisija posle isteka roka za žalbe saopštila je kazne koje su im određene.

Sudiji koji je merio daljinu određena je dvogodišnja suspenzija, dok će njegov kolega biti šest meseci van atletike.

"Atletskom sudiji Zoranu Kresojeviću iz Sremske Mitrovice izriče se disciplinska mera zabrane obavljanja službene dužnosti u Atletskom savezu u trajanju od dve godine. On je bio sudija koji je bio direktno na merenju", navela je predsednica Disciplinske komisije Dijana Ištvanović.

Drugi sudija Dragan Sekulić prošao je sa blažom suspenzijom, on je bio glavni sudija na disciplini bacanja koplja, a njemu se izriče disciplinska mera zabrana obavljanja službene dužnosti u ASS u trajanju od šest meseci.

Prema pravilniku, sudije imaju pravo žalbe u roku od osam dana, posle čega će zasedati Upravni odbor koji bi trebalo da donese odluku o priznavanju rezultata.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.