Izvor: MozzartSport.com, 10.Okt.2020, 18:53

Stefan Mitrović: Ponosan kako smo igrali u Norveškoj

„Moramo da pobedama gradimo kult reprezentacije“, kaže srpski štoper

Jedan od najboljih napadača sveta Erling Haland ostao je u četvrtak uveče priklješten u sendviču Stefana Mitrovića i Nikole Milenkovića.

Golgeter Borusije Dortmund, mladi as od kojeg se srpska javnost najviše pribojavala, gotovo da nije šutnuo ka golu Predraga Rajkovića, za šta odbrana Orlova, često kritikovana, zaslužuje sve čestitke. I ne krije Stefan Mitrović >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da je ponosan kako je ceo tim odigrao utakmicu u Oslu (2:1).

Imali smo i prethodnih godina značajnih pobeda, ali način kako smo odigrali u Oslu je bio najbolji put do trijumfa. Možemo da budemo ponosni kako smo odigrali, taktički pametno, ispoštovali sve što smo se dogovorili, došli do zasluženog plasmana u finale“, konstatuje Mitrović.

Sledi meč sa Mađarima, koji nema baš toliku težinu kao prethodni sa Norveškom ili onaj 12. novembra sa Škotskom, ali za Mitrovića je svaki bitan.

Kada se igra u dresu sa državnim grom, nema biranja utakmica. Ova u Oslu je bila najvažnija, ali i dve naredne, sa Mađarskom i Turskom, su vrli bitne i ozbiljno se pripremamo za njih. Moramo da pravimo kult reprezentacije i zato u svaki meč da uđemo maksimalno ozbiljno, da uzmemo što više bodova u grupi“.

Promena formacije, sa trojicom štopera, stabilizovala je odbranu Srbije i to se videlo pogotovo protiv Norveške.

Odlično se snalazim u toj formacije, igrao sam i ranije u Belgiji i sad u Francuskoj često sa trojicom pozadi, a u reprezentaciji mi je još lakše, jer imam pored sebe igrače vrhunskog kvaliteta, našeg kapitena Kolarova i Blekija Milenkovića. Meč u Norveškoj bi trebalo da nam bude putokaz, da budemo sve bolji i bolji“.

Ceni Mitrović sutrašnjeg rivala – Mađarsku. A, imaće protiv sebe napadače koji su rođeni u Srbiji.

Zanimljivost je da imaju dvojicu napadača sa našeg područja, Nikolića koji ima veliko međunarodnoj iskustvo i Holandera, koji je novo pojačanje Partizana. Mađari imaju kvalitet, analizirali smo ih, videćemo još na šta bi trebalo da obratimo pažnju da bismo ostvarili rezultat“, rekao je Stefan Mitrović.

Njemu je utakmica protiv Norveške bila 17. u dresu reprezentacije Srbije.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.