Stara i nova lica u offlane stazi u 6.88

Izvor: B92, 13.Okt.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara i nova lica u offlane stazi u 6.88

U trenutnoj meti, offlane heroji su novi plejmejkeri. Izdvojili smo neke povratnike u ovu stazu, kao i neka nova lica.

Kako se Dota2 razvija kao igra, tako i pozicije heroja evoluiraju sa njom. Novi i prerađeni heroji postaju upotrebljivi na nekim novim pozicijama, kao što se i zahtevi za određene pozicije menjaju.

Sa dodatkom Iron Talon predmeta i dodatnih neutralnih kampova smeštenih blizu offlane staza, uloga oflejnera se dosta promenila tokom protekle godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ove promene su omogućile povratak više heroja u ovu stazu u kojoj se sada bolje osećaju.

Od kada je ovaj heroj doživeo kompletan mehanički redizajn, postao je jedan od najpopularnijih izbora za offlane heroja. Magija Time Walk mu omogućava da se izvuče iz gustih situacija i da negira bilo koju burst štetu. On predstavlja tešku metu za protivničke heroje a u 1 na 1 situacijama Void može da ravnopravno razmenjuje udarce i da često bude u prednosti.

Void predstavlja solidnog heroja za offlane stazu jer se dobro uklapa u razne postave i ima potencijal za kombinovanje sa magijama drugih heroja, kao što je na primer Invokerov Sunstrike.

Na The International 2016, Faceless Voide je bio četrnaesti najtraženiji i sedmi najbiraniji heroj. U 5000 + MMR pub mečevima on je četvrti najbiraniji heroj sa 51% pobeda.

Škorpija je ispala iz mete onog momenta kada je pojačana imunost neutralnih kripova na magiju. Ovo je onemogućilo Sand Kinga da efektivno farmuje džunglu sa Sandstorm magijom. U poslednje vreme uočava se trend u kome igrači favorizuju Caustic Finale magiju. Ne samo da ova magija čini Sand Kinga opasnim u stazi u prvoj fazi partije, nego je i relativno efektivna i u farmovanju džungle.

Uloga Sand King heroja je ostala nepromenjena. On je ostao inicijator i ganker, čiji je cilj da što pre skupi zlato za Blink Dagger predmet.

Takmičarski gledano Sand King je i dalje specifičan pik koji je dobar u određenim situacijama. Neki timovi ga vole, ali nije u grupi najtraženijih heroja za ovu rolu. On je plejmejker u offlane stazi koji dozvoljava timu fleksibilnost u draftu, jer može biti i podrška i core heroj.

Batrider je heroj koji ne vezano od zakrpe, promena balansa i ostalih štelovanja koje Valve izvodi na igri, uspeva da se ušunja u metu. Njegova sposobnost da započne timsku borbu sa situacijom 5 na 4 je nenadmašna. Njegova fleksibilnost u stazama i farmovanje mu je omogućilo da preživi svaku zakrpu.

Na The International 2016, jahač na slepom mišu je bio treći najtraženiji heroj i drugi najbiraniji, odmah iza Mirane. Njegove statistike iz pub igre ne odgovaraju statistikama sa turnira, što je i za očekivati. Kolko god da je heroj takmičarski jak, sve to pada u vodu u pubovima, jer zahteva koordinisano kretanje celog tima i komunikaciju. Kao rezultat, u pub mečevima je biran samo u 3% istih, sa 49% pobeda.

Gospodar zveri deli istu sudbinu kao i Batrider. On je pouzdan offlane heroj koji dominira svojom stazom i ima potencijal za split push u kasnijim fazama igre. Njegov izbor predmeta se nije promenio, te je Necronomicon i dalje izbor za guranje staza kao i Blink Dagger za inicijaciju sa Primal Roar magijom.

Kao i Batrider, ovaj heroj zahteva tim koji komunicira, jer je Primal Roar potentna magija koja prolazi kroz Black King Bar protekciju i omogućava timu da elminiše skoro svaku metu koja je na ovaj način onesposobljena.

Na The International 2016, Beastmaster je bio šesnaesti najtraženiji heroj. U pubovima, viđen je u samo 2% mečeva u 5000 + MMR grupi sa 48% pobeda.

Offlane staza i igranje u istoj, je dosta evoluiralo u prethodnoj godini. Moglo bi se reći da su heroji u ovoj stazi novi plejmejkeri u trenutnoj meti. Kako sve više carry heroja okupira srednju stazu, offlane staza je postala dom inicijatora. Pomenuti heroji su samo deo liste heroja koji su pronašli novi život u ovoj stazi. Axe i Puck su takođe birani za ovu poziciju, a igrači, kao što je S4, su napravili tranziciju na ovu poziciju.

Originalan tekst i analiza na Dotabuff.com .

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.