Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 15:16

Stanojević: Imamo problem s napadačima

Bajbek i dalje nespreman, Lazar Marković na ivici, trener kaže da je možda pogrešio sa Matićem

Dobio je Partizan četiri utakmice u nizu, prvi put otkako je Aleksandar Stanojević zamenio Sava Miloševića napravio takvu seriju, u dobrom raspoloženju odlazi u Sentu na derbi 16. superligaškog kola, ali nije do kraja miran.

Razlog: Žan Kristof Bajbek i dalje je van konkurencije. Iako se očekivalo da bi protiv TSC-a mogao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vrati na teren, Francuz i još oseća posledice povrede zadnje lože i izvesno neće igrati u nedelju od 17 časova (TV Arena sport 1).

„Bajbek nije spreman, dok je Lazar Marković na granici. Ostali momci se oporavljaju od virusa korona, ali nas ima u dovoljnom broju“, referiše o kadrovskoj situaciji pred put na sever države Aleksandar Stanojević.

Poslednje dve utakmice njegov tim dobio je po 1:0, golovima Filipa Holendera i Takume Asana, igrača koji nisu klasični špicevi, što vraća problem na sumanute poteze uprave kluba koja tokom prelaznog roka nije obezbedila dovoljno klasičnih centarforova. Neke je pustila, neke pozajmila, pa je jedina prava alternativa Bajbeku mladi Nikola Štulić.

„Odavno smo u ritmu teških utakmica, jer nam prvoplasirani beži veliki broj bodova. Imamo problem što nemamo klasičnog napadača. Bajbek je povređen, a Štulić mlad i njemu neodstaje stabilni Partizan, da pobeđujemo po 3:0, pa da dobije šansu. Tačno je da smo stabilniji nego što smo bili, ali da bi nas navijači i javnosti hvalili moramo da postižemo više golova. Ovo je samo predkorak. Imamo problem sa napadačem. Sa ove tačke gledišta, žao mi je što Bojan Matić nije tu, ali nisam znao da će se Bajbek povrediti. S jedne strane, svesno sam pustio Matića u Grčku, u želji da ukažem Štuliću što više poverenja. A nisam baš zbog nedostatka stabilnosti i velikog bodovnog zaostatka u odnosu na prvoplasiranog“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zanimljiv je podatak da je sastav Zoltana Saba u dosadašnjih 15 rundi efikasniji od crno-belih (34:31).

„Nepredvidiva je ekipa TSC. Prošle sezone delovala je stabilnije, ali je ove dala najviše golova posle Crvene zvezde u celoj Superligu. Sposobna je da postigne sedam ili pet po utakmici, što izaziva oprez. TSC ima stabilnost kao klub, poseduje kontinuitet, to mu je prednost, ali smo na sve spremni“.

Nagovestio je Stanojević da će u Senti braniti Vladimir Stojković, ostavio dilemu koliko će koristiti Filipa Holendera i Bibarsa Natha, s obzirom da su u poslednje vreme bili najviše opterećeni od svih igrača Partizana usled reprezentatvnih obaveza, rekao da očekuje otvoren meč nalik onom sa Spartakom pre tri sedmice i sugerisao Filipu Stevanoviću da, ako bude igrao, dejstvuje konkretnije u završnoj trećini terena.

„Stevanović je prodoran po boku sa loptom. Moraće više da radi bez nje. Da bude drugačiji, na više načina da ugrožava protivnika. Pokušavamo da brže dolazimo do protivničkog gola, nekad je lakše kad rival igra otvoreno“, zaključio je Aleksandar Stanojević.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PARTIZAN NA TEŠKOM ISPITU! Stanojević: Imamo problem sa napadačima

Izvor: Kurir, 28.Nov.2020

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas, pred meč protiv TSC-a, da crno-beli imaju problem sa napadačima, da Žan Kristof Baebek i dalje nije spreman, da je Lazar Marković "na ivici", ali i dodao da je možda pogrešio što je pustio Bojana Matića.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.