Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2021, 15:20

Stabek više od dve decenije nema sreće na severu Norveške

Bode od 1998. godine neporažen kod kuće protiv Plavih, a danas se u sklopu 12. kola Elitserije nada nastavku tradicije

Veliki ispit za Bode. Samo tri dana posle poraza kod kuće u derbiju šampionata od Moldea Glimt dočekuje Stabek u meču 12. runde prvenstva Norveške (18.00). Potencijalna (ne)sreća je da žuto-crni imaju posla sa rivalom koji je u seriji neuspeha, odnosno u slobodnom padu. Gosti stižu u Bode sa četiri uzastopna poraza.

Prvi put od maja 2019. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godine, odnosno posle 768 dana Bode je poražen u domaćoj utakmici. Molde je bio preveliki zalogaj za aktuelnog šampiona lige, uprkos tome što je Glimt imao na svojoj strani skoro svu statistiku na meču. U fudbalu se računaju golovi, pa su tako gosti iz grada ruža odneli bodove kući i zauzeli čelo tabele.

18.00: (1,30) Bode (5,70) Stabek (9,00)

Danas je nova prilika da se ekipa Kjetila Knutsena vrati na vrh. Fantastično je Bode započeo ovogodišnju sezonu, uprkos činjenici da je ulov bodova bio malo tanji u poslednje dve utakmice. Tokom minulih nedelju dana Glimt je uzeo jedan od šest mogućih bodova protiv dva preostala kandidata za krunu, Moldea i Volerenge.

Generalno, to nije loš rezultat za mali klub sa severa, ali zapravo moramo da se vratimo sve do novembra 2019. da bismo pronašli poslednji put kada je Glimt dve utakmice zaredom igrao bez pobede. Tada je Havesund otkinuo bod pre nego što je Glimt izgubio vrlo dramatičan meč na snegu od Rozenborga.

Stabek se do sada mučio ove sezone. Zbog eskalacije virusa korona u centralno-istočnom regionu, klub iz Beruma je kasno počeo mečeve i tako odigrao tri meča manje od današnjeg protivnika.

U prvih sedam mečeva Plavi su pobedili samo u jednom meču i osvojili pet bodova. To znači da su pretposlednji na tabeli, ali sa tri odigrane utakmice manje od Brana koji je poslednji. U prethodnom kolu, Volerenga je bila uspešnija na Naderudu sa 2:0.

Kada je reč o mečevima na stadionu Aspmira, tradicija je apsolutno na strani Bodea. Stabek se nije radovao u šampionatu u gostima Bodeu od 1998. Od tada su dva rivala odigrala 15 susreta.

Meč Bode - Stabek možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

NORVEŠKA 1 - 12. KOLO

Nedelja

18.00: (1,30) Bode (5,70) Stabek (9,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.