Izvor: MozzartSport.com, 01.Maj.2021, 14:18

Srpsko finale u Veroni: Grbić VS Lisinac i Podraščanin

Poljski vicešampion Zaksa Keđežin i italijanski Trentino igraće za titulu najboljeg odbojkaškog tima Starog kontinenta

Odbojkaški spektakl u Veroni. Evrope danas dobija nove šampione u obe konkurenciji. Od 17 časova u ženskom finalu igraju Koneljano i Vakif, dok će na istom mestu u gradu ljubavi od 20.30 snage da odmere poljski vicešampion Zaksa Keđežin Kozle i italijanski Trentino.

Jedno je sigurno, bar jedan Srbin biće na odbojkaškom tronu Starog kontinenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Keđežin s klupe predvodi Nikola Grbić, a uzdanice tima iz Trenta su srpski srednji blokeri Srećko Lisinac i Marko Podraščanin.

Nekadašnji selektor Orlova prošlog meseca nije uspeo da odbrani tiulu u Poljskoj. Zaksa je u dva meča finala poražena od Jestržebskog. U evro eltii Grbićev tim je napravio podvig, prvo u četvrtfinalu kada je izbacio šampiona Evrope iz 2019. godine, Lube, i to posle zlatnog seta. Na isti način posle drame, Zaksa je u polufinalu eliminisala moćni Zenit iz Kazanja.

I Trentino je iznenadio u Ligi šampiona. Očekivali su se u finalu Lube ili Peruđa, ali je tim iz Trenta u prehodnoj rundi izbacio favorizovanu Peruđu i igraće danas za četvrtu krunu najboljeg tima na Starom kontinentu. Trentino je bio šampion Ervrope tri puta uzastopno od 2009. do 2011. godine. Već deceniju se čeka na novi pehar u Ligi šampiona. Grbić se vraća u Veroni gde je i počeo trenersku karijeru.

20.30: (2,29) Zaksa Keđžin Kozle - Trentino (1,55)

Legendarni as svetske odbojke mogao bi da bude prvi srpski trener koji je podigao trofej najboljeg tima Evrope.

"Nisam imao pojma za to, nego sam pročitao tu informaciju u novinama. Pokušavam da radim što sam radio i trudim se da svoj posao uradim najbolje tako da moja ekipa zabeleži pobedu“, rekao je Grbić za Sportski žurnal.

Naš stručnjak se dovodi u vezu s povratkom na Apenine. Posle smene Belgijanca Vitala Hejnena, Grbić je prvi kandidat za klupu Peruđe. Zanimljivo, on je kao tehničar Trentina osvojio krunu najboljeg tima Evrope 2009. godine. Sada protiv bivšeg kluba želi Zaksu da odvede do istorijske titule.

"Kroz glavu mi prolazi da hoću da osvojim trofeje koje sam uzimao kao igrač. Želeo sam da se plasiram na Olimpijske igre i sa Srbijom osvojim zlatnu medalju. Nisam uspeo u toj nameri, mada je to bilo neko ostvarenje sna. Trudim se da budem što bolji i idem ka tome. Nema više razmišljanja o publici. Idemo da ’poginemo’, odigramo najbolje i osvojimo Ligu šampiona. Svesni smo istorijskog rezultata koji možemo da ostvarimo“, zaključio je Grbić u intervjuu za Sportski žurnal.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trentino ima ulogu blagog favorita. Zaustavljen je tim iz Trenta u polufinalu italijanskog plej-ofa od Lubea posle četiri meča. Prva zvezda tima je holandski korektor Nimir Abde Aziz. On je ove sezone u Ligi šampiona postigao čak 36 as poena, što je dvostruko više od sledećeg igrača na listi u ovom segemtnu igre. Tu je i Brazilac Rikardo Lukareli. Tehničar je iskusni Italijan Simone Đaneli. U bloku dominira srpski tandem. Srećko Lisinac je imao 27 poena u Ligi šampiona u tom segmentu igre, a Marko Podraščanin 23. Poljski srednji bloker Jakub Kočanovski imao je 20 poena iz bloka. Nikola Grbić najveće nade polaže u trio – Kamil Semenjuk, Lukaš Kažmarek i Aleksander Slivka.

Ova dva tima sastala su se osam puta u protekloj deceniji. Trentino vodi sa 5:3 u pobedama, ali je poljski tim dobio poslednja dva meča u Ligi šampiona protiv ekipe iz Trenta i to oba puta sa po 3:2 u setovima 2017. i 2018. godine.

LIGA ŠAMPIONA – FINALE (VERONA)

Suboa

20.30: (2,29) Zaksa Keđžin Kozle - Trentino (1,55)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Istorija je ispisana: Grbić isprašio Trentino, Zaksa na krovu Evrope

Izvor: MozzartSport.com, 01.Maj.2021

Nekadašnji selektor Orlova postao prvi srpski stručnjak koji je osvojio titulu najboljeg tima Starog kontinenta. U finalu Lige šampiona poljski tim pregazio favorizovanu ekipu iz Trenta za koju su igrali Srećko Lisinac i Marko Podraščanin – 3:1 (25:22, 25:22, 20:25, 28:26)..Nova stranica odbojkaše...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.