Srpskim takmičarima 46 medalja na Matematičkom kupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpskim takmičarima 46 medalja na Matematičkom kupu

Učenici iz Srbije osvojili su 46 medalja na petom Kupu Matematičke gimnazije, međunarodnom takmičenju u matematici, fizici i informatici.

Kako je navedeno, srpski đaci okitili su se sa pet zlatnih, 18 srebrnih i 23 bronzane medalje, a za najboljeg matematičara na takmičenju proglašen je učenik prvog razreda Matematičke gimnazije Jovan Toromanović.

Na zatvaranju Kupa najuspešnijim timovima pehare su uručili pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Irini Reljin, vodeći srpski matematičar u oblasti teorije skupova i analitičke tipologije na svetu Stevo Todorčević i menadžer korporativnih komunikacija Piraeus banke Miroslava Nešić Bikić koja već petu godinu zaredom finansijski i organizaciono podržava Kup Matematičke gimnazije.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je više od 160 takmičara i 30 ekipa iz 13 evropskih zemalja, a našu zemlju predstavljalo je šest timova iz Beograda, Valjeva i Pančeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.