Srpski vunderkind debituje za Milan u Seriji A

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 21:03

Srpski "vunderkind" debituje za Milan u Seriji A

Srpski fudbaler Jan-Karlo Simić (18) debitovaće za Milan u subotu protiv Frosinonea pošto Stefano Pioli, zbog povreda udarnih defanzivaca, ima manjak opcija.

Tako se, neočekivano ukazala prilika za momka rođenog u Štutgartu od oca Srbina iz BiH, i majke Srpkinje, koji je već igrao za kadetsku reprezentaciju naše zemlje.

Njegovo vreme je došlo.

Italijanski mediji pišu da će se Simić naći u rosteru Piolijevog tima u subotu, jer trener "rosonera" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nema nijednog zdravog centralnog defanzivca, osim Tomorija, uz koga će, najverovatnije, mladi srpski fudbaler početi utakmicu.

Za Milan je u prethodnoj utakmici zaigrao Frančesko Kamarda (15) i ujedno postao najmlađi debitant u istoriji serije A, a navijači slavnog kluba bi već ovog vikenda mogli da svedoče debiju još jednog "bisera" iz svog Primavera tima.

Simić je od 2022. godine član Milana u koji je stigao iz Štutgarta.

Za mlađe selekcije Srbije već je odigrao devet utakmica i jasno je da bi u njemu naša selekcija, kroz koju godinu, mogla da dobije vrhunskog defanzivca, ako njegov razvoj bude tekao kao do sada.

On nije novo lice u svlačionici seniora jer ga je Pioli vodio i na letnju turneju po SAD gde je dobio priliku da igra, a još dva puta ga je trener Milana pozivao ove sezone za mečeve Serije A, međutim sve do danas nije debitovao.

Simić je klasičan štoper, vrlo snažan za svoj uzrast, visok 185cm, može pokriti i poziciju beka.

Već je odigrao 50 utakmica za mladi tim Milana, a zanimljivo je da su juniori "rosonera" izgubili ove sezone samo dva meča i to su bili mečevi u kojima Simić nije igrao.

Italijanski mediji kažu da iako Pioli nije potvrdio da će Simić početi meč, on nema drugih opcija jer su povređeni Kalulu, Tiao, Kjaer, Kaldara i Pelegrino.

"Pokušali smo, osim sa Simićem, i sa drugim igračima koje ne znate, postoji još opcija. Imamo dovoljno opcija da sastavimo dobar tim za utakmicu", nije otkrivao karte Pioli.

O SImiću je konkretno rekao:

"Radio je sa nama tokom leta i igrao je prijateljske utakmice protiv Reala. Fokusiran je kada igra, miran na lopti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.