Srpski turisti ne strahuju od letovanja u Egiptu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski turisti ne strahuju od letovanja u Egiptu

"Britiš ervejz" suspendovao je letove od i do Kaira na sedam dana, zbog straha od terorističkog napada i to od subote 20-og jula. Ovom potezu Britanaca, pridružila se i nemačka aviokompanija "Lufthanza", ali samo na 24 sata. I dok su Englezi "na pauzi" sa letovima, iz Srbije je još više polazaka za Egipat. Kada se pojave ovakve informacije, mnogi se upitaju da li je bezbedno ići na letovanje na tu egzotičnu destinaciju.

"Bila sam 13 puta, ovo je 14. put, uplatila sam juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aranžman, stigla sam iz Turske i Egipat mi dođe kao šlag na tortu posle svih letovanja", kaže Dubravka Bokun .

Turisti u Egiptu imaju "kraljevski tretman", objašnjava nam Dubravka i dodaje da je more tirkizno sa lepim plažama, osoblje ljubazno, a ugođaj je takav da samo još nedostaje da turiste hlade lepezama.

"Priča se kao nije bezbedno, fantastično je. Znači ulazak u hotel ima skener kao na aerodromu, ne može svako da uđe, imaju obezbeđenje, ljudima malo smeta što ima malo neke vojske, što ima tih čuvara na plaži, međutim mene to čini baš sigurnom", ističe Bokun.

Iz turističke agencije kažu, da je mnogo veća zainteresovanost za Egipat u odnosu na prošlu godinu, da ima više različitih termina letova od ujutru do uveče nego pre i da nisu imali pozive od strane putnika za upit o bezbednosti-od onih koji su rezervisali letovanje u Egiptu, niti od onih koji su već tamo.

"Mi imamo stranke koje dođu, odluče se, ali prosto se uvek provuče i to pitanje da li je tamo bezbedno ići i mi uvek kažemo sa 100 posto sigurnosti da jeste. Kažem to su sad hiljade i hiljade turista koji su na licu mesta tamo, koji stalno putuju. Mi u toku dana imamo nekoliko desetina rezervacija za Egipat", kaže Valentina Kokeza, referent prodaje turističkih aranžmana agencije "Maestral".

Aleksandar Seničić, direktor Jute, rekao je za RTV da je ukidanje letova marketinški način Britanije da prebaci putnike na destincije koje su ovog trenutka prazne.

"Izveštaj za prvi kvartal ove sezone govori u prilog tome da je 35 posto manje Engleza u Španiji, dakle to vam govori dovoljno o tome da su minusi veliki i ja verujem da procena "bezbednosti" u stvari samo skretanje pažnje sa destinacije koja je u ovom trenutku pravi hit", kaže Seničić.

Istakao je i to da je ta "procena bezbednosti" Britanije vrlo diskutabilna i dodaje da ministarstvo spoljnih poslova naše zemlje, nije izdalo ni obavezujuće ni neobavezujuće preporuke za letove u Egipat-čime se vode naše agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.