Srbija počela pripreme za duel sa Francuskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija počela pripreme za duel sa Francuskom

KOVILOVO - Fudbaleri reprezentacije Srbije okupili su se danas u Kovilovu na početku priprema pred duel sa Francuskom, možda i odlučujući u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Zajednička izjava svih fudbalera je da je duel sa Francuskom "utakmica godina, ali i više od toga", a da će glavna prednost Srbije biti pun stadion Crvene zvezde i činjenica da će "trikolori" prethodni igrati i sa Rumunijom.

"Igramo meč godine i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svi smo uzbuđeni. Znamo šta nas očekuje. Znamo i za euforiju među navijačima i sa nestrpljenjem čekamo početak", rekao je novinarima prvotimac berlinske Herte Gojko Kačar, a slično mišljenje izneo je i novi član engleskog Vulverhemptona Nenad Milijaš.

"Čeka nas velika i važna utakmica, ali i dalje sami krojimo svoju sudbinu. Jesu Francuzi opasna ekipa, ali opasni smo i mi", istakao je Milijaš, koji je naveo i da se već prilagodio načinu života u Engleskoj.

Odbrambeni fudbaler Sevilje Ivica Dragutinović osvrnuo se i na prepoznatljivi "4-4-2" sistem Francuza zbog koga mediji danima raspravljaju o imenima dvojice napadača u startnoj postavi.

"Koliko sam shvatio (Karim) Benzema sigurno neće igrati, pa očekujem (Tijerija) Anrija i (Nikolu) Anelku. Čuo sam da je u dobroj formi i (Andre-Pjer) Žinjak koga ne poznajem. Ali i ne verujem da će na ovako važnoj utakmici dati šansu tako mladom igraču", kazao je Dragutinović, dok se napadač Srbije Nikola Žigić nije previše obazirao na pitanja o protivničkoj navali.

"Koliko god da je njihov napad dobar, naša odbrana je bolja", naglasio je Žigić.

Anelkin saigrač u Čelsiju Branislav Ivanović već je o predstojećoj utakmici, koja će se igrati 9. septembra u Beogradu, razgovarao sa francuskim napadačem.

"Samo sam mu rekao kakva ga atmosfera očekuje u Beogradu. Možda su oni navikli da igraju za reprezentaciju pred punim stadionom, ali za nas je to ogroman motiv više", naveo je Ivanović podsećajući da su sve ulaznice za duel sa Francuskom prodate do juče.

Francuskog reprezentativca za saigrača u klubu ima i Zoran Tošić, koji u Mančester junajtedu igra sa Patrisom Evrom. Njih dvojica su razgovarali posle prošlomesečne prijateljske utakmice Srbije i Južne Afrike, na kojoj su "orlovi" pobedili sa 3:1, a Tošić postigao dva gola.

"Rekao mi je da ni slučajno ne ulazim u igru", kazao je kroz osmeh Tošić uz opasku da mu je potrebno da i u Mančesteru pruži neku partiju poput one iz duela sa Južnom Afrikom, kako bi se izborio za mesto u timu.

"Najbitnije da budemo na zemlji, kao što smo i do sada bili. Francuzi jednostavno nemaju izbor. Oni moraju da pobede i pod velikim su pritiskom", nastavio je Tošić o utakmici sa Francuskom.

Tenziju oko tabora "trikolora" osetio je i Milan Jovanović, sada član Standarda iz Liježa, koji je ranije igrao u Francuskoj.

"Slali su novinare kod mene, raspitivali se o utakmici. Naravno da sam im prepustio ulogu favorita, govorio o njima u superlativima. A šta mislim? Mislim da ćemo pobediti", istakao je Jovanović.

"Tačno je da oni imaju izuzetan sastav, mnogo igrača koji jednim potezom rešavaju utakmicu, ali kao kolektiv ne funkcionišu baš najbolje", dodao je Jovanović.

Domenek smanjuje pritisak, Riberi povećava

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Remon Domenek priznao je da je njegova ekipa pod velikim pritiskom pred duele sa Rumunijom i Srbijom u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine i dodao da on može da bude i poguban.

Domenek je, međutim, obazrivije govorio o duelu sa Srbijom, koji će se igrati 9. septembra, četiri dana posle susreta sa Rumunijom.

"Jeste, biće teško protiv Srbije. Prirodno je da pritisak postoji. Važno je da se ne preteruje. Tačno je da ćemo igrati vrlo bitnu utakmicu protiv rivala vrhunske klase, ali je fudbal i dalje igra. Ne treba da razmišljamo o tome šta će se desiti u slučaju poraza", istakao je Domenek.

Pitanje je, ipak, da li svi francuski fudbaleri dele mišljenje selektora.

"Želim da igram na Mundijalu u Južnoj Africi. Ne smem i da razmišljam o eventualnom neuspehu, eliminaciji ili čak i baražu. To bi za mene bila noćna mora. Ne bih se usudio da izađem iz kuće", istakao je Frenk Riberi.

Srbija je trenutno na prvom mestu na tabeli Sedme grupe evropske zone kvalifikacija sa 18 bodova osvojenih na sedam utakmica. Druga je Francuska, koja je na šest utakmica osvojila 13 bodova. Francuzi će četiri dana pred duel sa Srbijom u Parizu igrati i sa Rumunijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski tim počeo pripreme za duel sa Francuskom

Izvor: NaDlanu.com, 01.Sep.2009

KOVILOVO, 1. septembra 2009. (Beta) - Fudbaleri reprezentacije Srbije okupili su se u utorak u Kovilovu na početku priprema pred duel sa Francuskom, možda i odlučujući u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.