Izvor: RTS, 09.Maj.2021, 12:46

Srpski boks posle 30 godina ima šampione Balkana

Bokserke Srbije Aleksandra Rapajić i Nina Radovanović osvojile su zlatne medalje na pevenstvu u Zagrebu i ponele titulu šampionki Balkana. Tim Srbije je u ženskoj konkurenciji osvojio i dve srebrne medalje, a u današnjim finalnim borbama muške konkurencije učestvovaće i petorica naših boksera.
Srpski boks posle 30 godina ponovo ima šampione Balkana, nakon što su na prvenstvu u Zagrebu zlatne medalje osvojile dve dame Aleksandra Rapajić i Nina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Radovanović.

U finalima muške konkurencije, od 16 sati, za titule šamšiona boriće se petorica boksera Srbije.
Ulaskom u finalne borbe medalje su već obezbedili Veljko Gligorić, Rade Joksimović, Nemanja Gavrilović, Vladimir Mirončikov i Vladan Babić.
"Spreman sam i jedva čekam meč koji je na programu od 16.15. Na Beogradskom pobedniku sam izgubio 3:2 na startu, a siguran sam da sam bio bolji od rivala. Zato sam se maksimalno posvetio Balkanijadi, želim Srbiji da donesem zlato. Prezadovoljan sam kako sam boksovao u polufinalu, ovo je za mene glavni reprezentativni test za Svetsko prvenstvo u oktobru. Slušam savete trenera, dobro sam se raspitao i Rahimiću, koji je najbolji bokser Bosne u 56 kilograma. Znajući i da će Srbija uživati u direktnom prenosu, biće to za mene dodatni imperativ", istakao je Subotičanin Veljko Gligorić, iskusni reprezentativac Srbije u izjavi za Bokserski savez Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.