„Srpski” Lube Maćerata u finalu Kupa Italije sa Trentinom

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Dec.2012, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Srpski” Lube Maćerata u finalu Kupa Italije sa Trentinom

Dva najbolja italijanska tima igraće u finalu Kupa Italije, večeras u 17,30 časova u Asađu, predgrađe Milana (Sport klub). Biće to repriza prošlogodišnjeg finala. Tada je posle velike borbe u Rimu slavio Trentino (3:2).
Lube je imao teži put do finala. Tim iz Maćerate je posle preokreta ipak opravdao ulogu favorita protiv Modene. Sjajnu partiju pružio je Saša Starović (21 poen), a odličnu rolu odigrali su i Dragan Stanković (7) i Marko Podraščanin >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << (6). Za Modenu je nastupao još jedan srpski reprezentativac, Uroš Kovačević je osvojio četiri poena.
U prvom polufinalnom meču, Trentino je veoma ubedljivo savladao Vibo Valenciju i u potpunosti opravdao ulogu apsolutnog favorita. U meču gde je na terenu postojao samo jedan tim, odbojkaši Radostina Stojčeva prosto su demolirali nemoćne rivale sa juga Italije.
Svetski šampioni su Vibu dozvolili svega 46 poena za čitav meč i nastavili fantastičnu seriju od 24 uzastopne pobede u svim takmičenjima! Najefikasniji u redovima branioca trofeja bio je Matej Kazijski (15 poena) a veliki doprinos pobedi Trentina dali su još, Huantorena, Birareli i Štokr sa po 10 poena.
Semafor polufinala Kupa Italije:
Itas Trentino – Vibo Valencija 3:0 (25:18, 25:13, 25:15)
Lube Maćerata – Modena 3:1 (22:25, 25:23, 25:19, 25:19)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.