Srpska žetva medalja na Svetskom kupu Vladislavovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska žetva medalja na Svetskom kupu Vladislavovu

U konkurenciji 300 takmičara iz 22 zemlje sveta, naša osmočlana stonoteniska paraolimpijska reprezentacija ostvarila je sjajan rezultat na bodovnom Svetskom kupu u Poljskom gradu Vladislavovu, osvojivši osam medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, dva zlatna, po tri srebrna i bronzana odličja.

Zlatom su se okitile u ekipnoj kokurenciji naše proverene reprezentativke u kategoriji T: "4 -5" Borislava Perić Ranković i Nada Matić. U pojedinačnoj konkurenciji Nada (T-4) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bila je "srebrna", a Borislava se okitila bronzanim odličjem. Na bodovnom Svetskom kupu u Poljskoj zablistala je i Ana Prvulović (T-2) koja se u pojedinačnoj konkurenciji domogla srebrnog odličja, a onda i sa Sanjom Mijatović ponovila rezultat i u ekipnoj kokurenciji.

Sjajni su bili i naši stonoteniseri u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Dobru formu potvrdio je Goran Perlić (T-2) u tandemu sa Poljakom Tomažom Jakimčukom osvajanjem najsjajnijeg odličja, kao i uvek borbeni i "na nivou" Mitar Palikuća koji se vratio sa novom bronzom.

"Na proteklom svetskom kupu naši reprezentativci su ostvarili dobre rezultate jer su osvojenim odličjima potvrdili

da su i dalje sam krem evropskog i svetskog stonog tenisa. Posebno me raduje dobra igra i odlični rezultati Ane Prvulović koja se domogla srebrne emdalje i novih bodova na Svetskoj rang listi i koja ima šansu da se pridruži Borislavi Perić Ranković, Nadi Matić i Mitru Palikući na paraolimpijskim igrama u Tokiju" – kaže Srđan Tomičić, trener reprezentativke novosadske "Tvrđave – 021" Ane Prvulović.

Naši paraolimpijci neće imati predaha jer im u septembru predstoji bodovni svetski kup u Ostravi, kao i evropski šampionat u Švedskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.