Sremski Karlovci raspisuju konkurs za gerontodomaćice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 19:41

Sremski Karlovci raspisuju konkurs za gerontodomaćice

Opština Sremski Karlovci, raspisala je javni konkurs za licenciranа preduzeća, koje se bave pružanjem usluga pomoći u kući. Po isteku konkursa, od potpisivanja ugovora, pa u narednih sedam meseci, gerontodomaćice brinule bi o starim i iznemoglim Karlovčanima.

Po isteku ugovora, do 25 korisnika usluga pomoći u kući, biće izabrano na osnovu kriterijuma, a uz stručnu konsultaciju sa novosadskim Centrom za socijalni rad. Pravo na usluge gerontodomaćice imaju supružnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili samačka domaćinstva, zdravstveno ugroženi i nemoćni stariji od 65 godina, sa mestom prebivališta u Sremskim Karlovcima.

"Pružalac usluga u tom slučaju, preko geronto domaćica, tim izabranim korisnicima pružaju usluge koje podrazumevaju nabavku hrane, nabavku lekova, odlazak u kupovinu kompletno sve, pomoć u oblačenju, pomoć u presvlačenju, pomoć u održavanju kako lične higijene korisnika, tako i higijene ambijenta u kom živi, odnosno prostorije, loženje vatre, čišćenje, pranje, usisavanje, tako te osnovne potrebe, elementarne. Ali jako je bitno da ti korisnici u svojoj kući, u svom domaćinstvu nemaju nikog ko je u zakonskoj obavezi da brine o njima", rekla je Nada Ostojić, rukovodilac Odeljenje društvene delatnoti.

Zahtevi za pružanje pomoći preuzimaju se na sajtu ili u pisarnici opštine, a novac za projekat obezbedili su Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja i Opština Sremski Karlovci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.