Sremska Mitrovica obeležila slavu grada Svetog Dimitrija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremska Mitrovica obeležila slavu grada Svetog Dimitrija

U najvećem sremskom gradu, Sremskoj Mitrovici, sinoć je u Sabornom hramu Svetog Dimitrija održano praznično bdenje, a povodom Mitrovdana Dana grada i gradske slave. Danas je služena Sveta arhijerejska liturgija nakon čega je svečana litija prošla ulicama grada do bazilike Svetog Dimitrija gde je episkop sremski Vasilije služio moleban za grad i njegove stanovnike.

Po tradiciji, u okviru Novembarskih dana kojima Sremska Mitrovica obeležava svoj dan, ali i dane oslobođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u dva svetska rata, održavaju se brojne kulturne, umetničke i sportske manifestacije, promocije, smotre i koncerti, a među njima je kolektivno venčanje koje će se 17. novembra održati u holu gradske kuće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.