Srebro za juniorski dvojac

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jun.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebro za juniorski dvojac

Mladi srpski veslači Nikola Simović i Vuk Matović postigli su veliki uspeh osvojivši srebrnu medalju u disciplini dvojac bez kormilara na juniorskom prvenstvu Evrope u Poljskoj.
Oni su u finalnoj trci postigli rezultat od sedam minuta i 16,81 sekundi, što je 4,15 sekundi slabije vreme od pobedničkog dvojca iz Rumunije.

Bronzana medalja pripala je posadi Poljske rezultatom 7:20,91.
Ovo je ogroman uspeh našeg dvojca koji je pokazao da je ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u izvanrednoj formi. Osvojiti srebro u izuzetno jakoj konkurenciji je fenomenalan rezultat, pogotovo što je ostavio iza sebe i domaći dvojac bez kormilara, koji se &naoštrio' da na svom terenu ostvari što bolji plasman. Prezadovoljan sam – izjavio je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.
Na šampionatu u Poljskoj od ostalih predstavnika Srbije četverac bez kormilara je bio četvrti, a četverac sa kormilarom peti u finalu, dok je četverac skul zauzeo drugo mesto u B finalu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.