Srbin u Hrvatskoj: Viceprvak Evrope dovodi delfina

Izvor: Mondo, 28.Avg.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin u Hrvatskoj: Viceprvak Evrope dovodi delfina

Dubrovčani pojačanje za novu sezonu pronašli u srpskoj reprezentaciji.

Foto: MN Press

Prvi put posle nekoliko decenija, srpski vaterpolista zaigraće za VK Jug.

To će biti Viktor Rašović, reprezentativac naše zemlje, koji će pojačati vicešampiona Evrope posle dolaska sa Univerzijade u Tajvanu, gde će "delfini" Dejana Savića u sredu zaigrati u finalu.

Rašović će tako reprezentativno leto (nastupio i na Svetskoj ligi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Svetskom prvenstvu) završiti značajnim transferom, kojim će stati u kratak red srpskih igrača koji su posle građanskog rata igrali u Hrvatskoj. Ove decenije, u "komšiluku" su zaigrali Vanja Udovičić (Mladost Zagreb) i Nikola Dedović (Primorje).

Rašović je rođen 1993. godine, ponikao je u školi VK Beograd, afirmaciju i najveće uspehe ostvario je u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio i Ligu šampiona, a od 2015. igrao je za Barselonetu.

Interesantno je da se Viktor tako prvi put u karijeri rastao sa bratom Stranjihom (takođe reprezentativcem), koji će sledeće sezone igrati za mađarski Eger, zajedno sa Branislavom Mitrovićem i Markom Avramovićem.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.