Srbija zaslužuje sajam sporta

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija zaslužuje sajam sporta"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da Srbija zaslužuje da konačno dobije sajam sporta.

Udovičić je istakao da bitaj sajam za cilj imao edukaciju mladih i promovisanje zdravog načina života.

Ministarstvo radi na tome da se ove godine održi jedna takva manifestacija, koja bi imala za cilj da promoviše sport, edukuje mlade kako da se bave sportom i afirmiše nas kao sportsku naciju“, rekao je Udovičić u Palati Srbija prilikom potpisavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovora o finansiranju redovnih programa Sportskog saveza Srbije.

Ministarstvo je za podršku SSS u 2014. godini obezbedilo 123 miliona dinara, što je za oko deset odsto više nego prošle godine.

Ovaj novac ne sme da bude razliven na birokratiju, već usmeren ka sportistima, kako profesionalcima koji postižu vrhunske rezultate, tako i na omasovljenje rekreativnog i amaterskog sporta, što je preduslov za to da Srbija bude zdrava nacija“, istakao je Udovičić.

Govoreći o programima Sportskog saveza Srbije Udovičić je posebno istakao akciju „Šta treniraš“, koja se odvija širom Srbije i tokom koje deca imaju priliku da se na jednom mestu upoznaju sa celokupnom sportskom ponudom u svojim mestima i lakše odluče za sport kojim žele da se bave.

Predsednik SSS Aleksandar Šoštar zahvalio je ministru Udovičiću na podršci i rekao da će ustanova na čijem je čelu nastaviti da radi na školovanju, stručnom osposobljavanju kadrova i unapređenju zaštite zdravlja sportista, kao i na razvoju volonterizma u sportu.

Naš osnovni zadatak je da stvorimo uslove da se sva deca i mladi, i u krajnjoj liniji, celokupno stanovništvo bavi sportom. Siguran sam da će naša saradnja sa ministarstvom biti još uspešnija jer imamo zajednički cilj, a to je da sport u Srbiji zauzme mesto koje zaslužuje“, rekao je Šoštar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija zaslužuje sajam sporta"

Izvor: B92, 24.Feb.2014

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da Srbija zaslužuje da konačno dobije sajam sporta...Udovičić je istakao da bitaj sajam za cilj imao edukaciju mladih i promovisanje zdravog načina života...„Ministarstvo radi na tome da se ove godine održi jedna takva manifestacija, koja...

Nastavak na B92...

Srbiji treba sajam sporta

Izvor: Kurir, 25.Feb.2014, 08:49

Srbija zaslužuje da konačno dobije sajam sporta i Ministarstvo radi na tome da se ove godine održi jedna takva manifestacija, koja bi imala za cilj da promoviše sport, edukuje mlade kako da se bave sportom i afirmiše nas kao sportsku naciju - rekao je Udovičić..Najava uspešne saradnje...Ministar...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.