Srbija u poslednjoj sekundi do polufinala EP!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2016, 06:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u poslednjoj sekundi do polufinala EP!

Futsal reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu savladala Ukrajinu sa 2:1, a junak trijumfa bio je Miloš Simić koji je postigao gol u poslednjoj sekundi meča.

Srbija je povela posle minut i po igre golom Mladena Kocića nakon kombinacije posle kornera, da bi Ukrajina izjednačila u 24. preko Mikola Gricine, a trijumf domaćinu šampionata doneo je Simić posle centaršuta kapitena Marka Perića u poslednjoj sekundi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << utakmice.

Futsaleri Srbije će po prvi put u istoriji učestvovati u polufinalu Evropskog prvenstva, a protivnik će u četvrtak biti bolji iz duela između Rusije i Azerbejdžana.

Ekipa Ace Kovačevića veoma dobro je počela utakmicu pred nešto više od 11.000 gledalaca u Beogradskoj areni, te je do prednosti došla već iz prve prilike na utakmici.

Slobodan Janjić je na desnoj strani na sebe navukao čak trojicu igrača, među kojima je bio i golman, ali je i pored toga uspeo da odigra povratnu loptu ka Kociću, koji je odmah šutirao i zatresao mrežu Ukrajinaca.

Ubrzo nakon vođstva Srbija je imala dve dobre prilike da udvostruči prednost, ali Simić i Kocić nisu bili precizni u završnicama.

Ukrajina je potom preuzela inicijativu, ali do poluvremena nije uspela stigne do izjednačenja.

Ofanzivno su Ukrajinci nastavili i na početku drugog poluvremena, što im je u 24. minutu donelo rezultat. Gricina je izborio poziciju za šut pored svog čuvara na prvoj stativi posle auta s desne strane, pa je posle izvedene lopte odmah šutirao i savladao Miodraga Aksentijevića.

Srbija je nakon primljenog gola uspela da uspostavi ravnotežu, a potom i u finišu preuzme inicijativu.

Propustili su izabranici Ace Kovačevića nekoliko prilika u završnici susreta, pa je delovalo da će meč otići u produžetke, ali se to nije dogodilo.

Perić je s leve strane uputio loptu na drugu stativu gde je Simić ostao sam, te je volej udarcem u poslednjoj sekundi doneo Srbiji plasman u prvo polufinale u istoriji.

Večeras u drugom četvrtfinalu u Beogradskoj areni od 21.00 igraju Portugal i Španija.

Kovačević: Kao da je neko hteo ovako

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević izjavio posle večerašnje pobede nad Ukrajinom sa 2:1 na Evropskom prvenstvu da je nacionalni tim konačno dočekao svoje prvo polufinale u istoriji, a da uz veliku podršku Arene može da osvoji jednu od medalja.

"Znali smo da će biti teška utakmica, bio je veliki ulog. Ukrajina je fizički moćna ekipa i viđena je prava rovovska borba i čudno je kako je na kraju izrežirana. Čekali smo devet godina na ovakav uspeh i dočekali ga", rekao je Kovačević na konferenciji za novinare posle meča.

Srbija je u triler završnici slavila golom Miloša Simića tri sekunde pre kraja.

"To nije bila smišljenja akcija, već se namestilo. Perić je iskusno sačekao i video Simića. Kao da je neko hteo da se ovako završi meč", naveo je Kovačević.

"Imali smo šansi na početku, iskoristili jednu, ali smo kasnije primili olako gol. Čestitao bih Ukrajini na dobroj partiji, gol u poslednjoj sekundi bio je šok za njih i video sam da su im oči bile pune suza", rekao je naš selektor.

"Idemo korak po korak, dobro ćemo se pripremiti za polufinale. Znamo da imamo najmanje iskustva od preostalih učesnika, ali uz ovakvu podršku sa tribina, sve je moguće", zaključio je Kovačević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorijska prilika za polufinale

Izvor: OkRadio.rs, 08.Feb.2016

Reprezentacija Srbije u futsalu u ponedeljak protiv Ukrajine u Areni (18.30 č) u četvrtfinalu 10. evropskog prvenstva. Nepunih 48 sati nakon najveće pobede u istoriji srpskog futsala, našu reprezentaciju čeka mnogo važnija utakmica. U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u beogradskoj Areni, Srbija...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.