Srbija slomila svetskog šampiona i osvojila 5. mesto

Izvor: B92, 26.Jan.2020, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija slomila svetskog šampiona i osvojila 5. mesto

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Italiju rezultatom 8:7 u meču za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Srbija je prvu četvrtinu počela dobrom odbranom posle koje je usledio prekršaj za peterac, a najstrožu kaznu je u gol pretvorio Filip Filipović.

Branislav Mitrović je počeo sa tri dobre odbrane, da bi se Italijani malo konsolidovali i uspeli da postignu dva gola u nizu.

Ubrzo je Milan Aleksić pogodio za 2:2, da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi novu prednost Srbiji doneo Filip Filipović, a četvrtina je završena čudnom odlukom sudija da ne pokažu faul nad Duškom Mandićem.

U drugoj četvrtini, igra srpske selekcije se pomalo i raspala. Izabranici Dejana Savića su postigli samo jedan gol, a primili su čak četiri.

Di Fulvio je bio veoma opasan i na najbolji način prikazao svoj raskošni talenat. Nije realizacija jnemu bila problem i malo je nedostajalo da tu prednost dodatno uveća u poslednjem napadu u prvom poluvremenu, ali je ipak pri pauzi na semaforu stajalo 6:4 u korist Italije.

Uskoro opširnije...

Utakmicu pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Evropsko prvenstvo, meč za 5. mesto:

Srbija – Italija

bazen: Dunav arena

sudije: Cvart, Kun

Srbija: G. Pjetlović, Mandić, Dedović, Ranđelović, Ćuk, D. Pjetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović.

Italija: Del Lungo, Di Fulvio, Luongo, Filjoli, Fondeli, Veloto, Rencuto, Ečenike, Figari, Bodegas, Aikardi, Dolče, Nikosia.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski ''Delfini'' su opet oni stari, savladan i svetski prvak!

Izvor: Sportske.net, 26.Jan.2020

Nažalost, šansa za medalju je propuštena, ali utisak je značajno popravljen...Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u Budipmešti kao petoplasirana...U borbi za peto mesto, izabranici Dejana Savića daas su savladali selekciju Italije, aktuelnog prvaka...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.