Srbija pred velikim izazovom protiv Brazila

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 20:30

Srbija pred velikim izazovom protiv Brazila

Košarkašice Srbije u noći između subote i nedelje u ponoć igra protiv domaćeg Brazila utakmicu drugog kola kvalifikacionog olimpijskog turnira.

Meč se igra u dvorani "Giljerme Paraense“ u Belemu, a direktan prenos obezbeđen je na RTS1 i na Sportklub 1.

Srbija je u prvom meču izgubila od Nemačke, dok je Brazil poražen od Australije.

"Pred nama je veoma važna utakmica. Brazil je pokazao izuzetan kvalitet i pristup na jučerašnjem meču. Svesne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo da igramo protiv ekipe domaćina koja ima ogromnu podršku sa tribina. Zbog toga je važno da ne dozvolimo sebi oscilacije i loše periode, jer će svaki minut utakmice biti presudan. Verujem da ćemo kao tim izaći na teren i pre svega dobrom, timskom odbranom, a zatim pametnijim odlukama u napadu, nametnuti ritam i imati kontrolu tokom cele utakmice", rekla je kapiten Tina Krajišnik.

Srbija je meč prvog kola izgubila od Nemačke sa 73:66, dok je Brazil doživeo poraz od Australije 60:55. Pobednik ovog duela napraviće krupan korak ka Igrama u Parizu.



"Očekujem da će ovo biti veliki izazov. Ovo je duel dve poražene ekipe iz prvog kola i obe se bore da se nađu na Olimpijskim igrama u Parizu. Videle smo kako su igrale, sa velikom podrškom brazilske publike, pa znamo da će utakmica biti veoma teška. Mi ćemo ući spremne i očekujem dobru igru koja treba da nam donese očekivan rezultat",
istakla je Ivon Anderson.

U drugoj utakmici programa od 21.00 sat igraće dva tima koja su dobila duele prvog kola – Australija i Nemačka.

Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkašice Srbije bez prava na grešku protiv domaćina kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

Izvor: Danas, 10.Feb.2024

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u noći između subote i nedelje u ponoć (direktan prenos RTS1, Sportklub1) igra protiv domaćeg Brazila utakmicu drugog kola kvalifikacionog olimpijskog turnira u dvorani „Giljerme Paraense“ u Belemu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.