Srbija posle pet setova u finalu Svetske lige!

Izvor: B92, 16.Jul.2016, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija posle pet setova u finalu Svetske lige!

Odbojkaši Srbije plasirali su se u finale Svetske lige pobedom nad Italijom posle pet setova 23:25, 25:21, 25:23, 18:25, 15:11.

Biće ovo šesto finale za reprezentaciju Srbije, a za trofej će se boriti sa boljim iz drugog polufinala u kom se sastaju Francuska i Brazil.

Najzaslužniji za pobedu Srbije su bili UrošKovačević sa 20 i Dražen Luburić sa 18 poena, a pratili su ih Marko Ivović sa 17 i Srećko Lisinac sa 12 poena.

U poraženom timu najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio Zajcev sa 21 poenom.

U Krakovu je viđen sjajan meč, Srbija je ispustila priliku da osvoji prvi set, ali u narednom ništa nije prepustila slučaju za izjednačenje, a zatim i za preokret. U četvrtom setu Italija je odigrala ubedljivo i izborila odlučujući set.

Tada je viđeno mnoštvo atraktivnih poena i velika borba na obe strane, Srbija je sa tri uzasopna poena polovinom seta stekla ključnu prednost koju nije ispuštala i ostvarena je velika pobeda.

Tok meča:

Srbija je odlično počela meč i povela sa 4:0, Ivović je sjajno servirao, a Italija je delovala neorganizovano. Ipak, brzo su se Italijani konsolidovali i smanjili zaostatak, a poptom i izjednačili – 8:8.

Srbija je održavala blagu prednost, a zahvaljujući dobroj igri Lisinca otišla na plus pet – 22:17. Italijani nisu imali šta da izgube, zaigrali su mnogo bolje, vezali pet poena za izjednačenje, a potom i preokrenuli i osvojili set sa 25:23.

Izjednačeno je bilo tokom drugog seta, ekipe su se smenjivale u vođstvu i nijedna nije uspevala da stekne osetniju prednost. U finišu seta Italija je imala plus dva (21:19), ali je tim Nikole Grbića uspeo da preokrene. Posle smeča Luburića loptu su vrhovina prstiju Italijani, dodeljen im je poen, Srbija je tražila čelendž posle kog je povela sa 23:21.

Potom je blokom Kovačevića naš tim osvojio novi poen, Italijani su tražili čelendž zbog navodnog pecanja, ali pokazano je da niosu bili u pravu. Luburić je sjajno servirao i doneo svoj timu izjednačenje u setovima – 25:21.

Srbija je brzo preuzela vođstvo u drugom setu i kontrolisala igru, da bi usledila neizvesna završnica. Od 21:19 za ekipu Nikole Grbića Italijani dolaze do poena prednosti, ali Kovačević prekida nalet rivala donosi poravnanje svojoj ekipi – 23:23.

Isti igrač sačekao je Zajceva na bloku za set loptu za Srbiju. Luburić je još jednom odlično servirao, Srbija je odigrala mnogo bolje u odnosu na prvi set kada je ispustila priliku da povede, ovoga puta to se nije desilo i naš tim dobija treći set sa 25:23.

Selektor Grbić nije bo zadovoljan sudijskim odlukama tokom celog meča, a posebno u četvrtom setu u kom su Italijani imali visoku prednost, u jednom trenutku bilo je i plus 8. Uspela je da smanji Srbija do minus četiri, ali ne i da preokrene, pa će se igrati peti set - 25:18 za Italiju.

U spektakularnom petom setu viđeno je dosta atraktivnih poena i dobre odbrane oba tima, Srbija je uglavnom imala minimalu prednost, ali je sa tri vezana poena i uz dobar servis Lisinca otišla na plus tri – 11:8.

Imao je naš tim i plus četiri, a Marko Ivović donosi Srbiji četiri meč lopte. Prva nije iskorišćena, a Grbić traži tajm aut kako bi sprečio Italijane da uđu u seriju, da bi potom Srbija osvojila odlučujući set 15:11.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.