Srbija opet bolja od Francuske! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2016, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija opet bolja od Francuske! (video)

Nije bilo dovoljno 40 minuta našim momcima da ponovo savladaju Francuze, te je oko 11 hiljada ljudi u "Kombank Areni" gledalo produžetke.

Sjajan meč u "Kombank areni" i nova pobeda Srbije, nakon produžetaka.

"Tesno" je bilo tokom čitavih 40 minuta, rezultatska klackalica je bila na snazi, a na poluvreme se otišlo sa prednošću Francuske od dva poena, zahvaljujući poenima Kaudija u poslednjim sekundama.

U prve dve četvrtine naše momke nije služio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << šut sa distance, pa nas je u igri držao sjajni Miroslav Raduljica.

On je do poluvremena imao 10 poena, uz samo jedan promašaj iz igre, a sa po pet poena su ga pratili Marko Simonović i Nikola Jokić.

S druge strane, raspoložen je bio Žofri Lovernj, koji je imao identičan skor kao Raduljica, 10 poena, 5/6 šut iz igre.

Njega su sa po šest poena pratili Ažinsa i De Kolo.



Nakon treće četvrtine, prednost je ostala na strani Francuske, a pred sam kraj tog perioda Nemanja Nedović je pronašao "ritam", te se na odmor otišlo sa samo pola koša zaostatka.

Furiozno su naši momci krenuli u poslednjoj četvrtini, najpre je Nedović još jednom bio brži od zvuka sirene, a potom su za tri poena pogađali i Teodosić, kao i Bogdanović.

Košarkaš Fenerbahčea je i sredinom poslednje četvrtine izborio koš uz dodatno bacanje, kako ga je prilikom polaganja faulirao Antoan Dio.



Vratili su se Francuzi nakon minusa od šest poena, a trojkom pleja San Antonio Sparsa, Tonija Parkera, ponovo su se vratili u vođstvo.

Bilo je tada 74-72 u korist "Trikolora", na nešto više od tri minuta do kraja susreta.

Nakon toga je Miloš Teodosić uzeo stvar u svoje ruke, te je trojkom vratio prednost našoj reprezentaciji.

Teodosićev saigrač iz redova CSKA, Nando De Kolo, pogodio je trojku na 48 sekundi do kraja susreta, i tako poravnao rezultat na 81-81.

U narednom napadu neprecizan je van linije za tri poena bio Stefan Marković.

Dvadesetak sekundi pre kraja imala je Francuska napad , zakomplikovao je Toni Parker, te je ostalo osam sekundi za napad Srbije.

Ostao je Marković sam u uglu, ali nije pogodio za tri, te se otišlo u produžetke.

Nakon 40 minuta, rezultat je bio 81-81.

Otvorili su naši momci poslednju četvrtinu serijom od 8-0, a sjajan je u tim momentima bio Nikola Jokić, a nije zaostajao ni Nemanja Nedović.

Prekinuli su našu seriju Francuzi trojkom Ertela, ali su nakon toga Marković i Jokić vratili Srbiju na plus osam.

Digli su se Francuzi, Ertel je opet pogodio, a ispratio ga je i Moerman, te ja na manje od minut do kraja bilo plus četiri za našu reprezentaciju.

Ipak su puleni Saše Đorđevića izdržali do kraja, te je Srbija na kraju slavila konačnim rezultatom 94-88.



Najefikasniji u našim redovima bio je Miroslav Raduljica sa 17 poena, a pratili su ga Nedović sa 16 i Bogdanović sa 13 poena. Dvocifreni su bili i Miloš Teodosić, Nikola Jokić i Kalinić, koji su postigli po 10 poena.

U ekipi Vensana Kolea, najbolji je bio De Kolo sa 16 poena, a pratili su ga Lovernj sa 14 i Toni Parker sa 12 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.