Srbija na omladinskom prvenstvu Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na omladinskom prvenstvu Evrope

SUBOTICA - Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na prvenstvo Evrope, pošto je danas u Subotici u poslednjoj utakmici drugog kruga prve grupe kvalifikacija savladala Mađarsku sa 1:0 (1:0).

U drugoj utakmici naše grupe Finska je pobedila Austriju sa 2:0.

Današnja utakmica odigrana je na Gradskom stadionu po toplom i sunčanom vremenu u prisustvu oko 2.500 gledalaca, a sudio je Li Evans iz Velsa.

Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Miljković u 33. minutu.

Žuti kartoni: Švab, Fazekaš i Ladanji(Mađarska).

Završni turnir prvenstva Evrope biće održan od 19. jula do 2. avgusta u Ukrajini.

Srbija: Girovski, Miljković, Savić (Ivković), Milanović, Blagojević, Matić (Marković), Cvetković, Stevanović, Ljajić, Milić, Aleksić(Cakić).

Mađarska: Gulači, Fazekaš, Varga, Hidi (Takač), Švab, Čaba, Ladanji, Šimon (Kovač), Tamaši, Tišler, Hefler (Bajner).

Omladinci Srbije su bez poraza završili drugi krug kvalifikacija i sa dve pobede i jednom nerešenom igrom uspeli da izbore plasman među osam najboljih evropskih reprezentacija u uzrastu do 19. godina.

U današnjoj utakmici Srbija je u Mađarskoj imala najtežeg rivala, koji se pokazao veoma dobar i tehnički na zavidnom nivou. Naša reprezentacija međutim, dobrom pozicionom igrom i pre svega borbenošću uspela da ostvari minimalnu pobedu koja je odvela na završnicu evropskog prvenstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.