Srbija bez medalje na Svetskom prvenstvu

Izvor: Mondo, 30.Sep.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bez medalje na Svetskom prvenstvu

Izabranici Nikole Grbića izgubili borbu za bronzu protiv selekcije SAD - 1:3 (25:23, 17:25, 30:32, 19:25)

Uskoro opširnije...

SRBIJA - SAD 1:3 (25:23, 17:25, 30:32, 19:25)

Najava:

Poslednja tri meča koje je Srbija igrala protiv Sjedinjenih Američkih Država je izgubila. Tim Nikole Grbića pobedio je početkom juna 2017. (3:1), međutim, Amerikanci su nam se revanširali mesec dana kasnije, dobili su nas i ove godine u Ligi nacija, a takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su bili bolji i na početku Svetskog prvenstva 3:2.

"Sa Amerikancima teže nego protiv Brazila"

Upravo je taj duel u Bariju najavio sjajno takmičenje za obe reprezentacije. Nažalost, danas će se Srbija i SAD boriti za bronzu na Mundijalu, što će sigurno biti najvažniji okršaj dve reprezentacije poslednjih godina.

 "Orlovi" su u polufinalu glatko poraženi od Brazila (0:3), dok je Amerika posle iscrpljujuće bitke, koja je završena oko ponoći, izgubila od Poljske (2:3). S te strane, prednost je na strani Grbićevog tima, jer je imao neuporedivo više vremena za odmor i oporavak.

U svakom slučaju, Amerikanci su bivši prvaci sveta, a jedinu titulu osvojili su 1986. godine na šampionatu u Francuskoj, pobedivši SSSR 3:1. Nikada pre tog prvenstva nisu ušli u polufinale, a posle njega su još samo jednom, 1994. i tada su pobedili Kubu 3:1 u borbi za bronzu.

Srbija ima mnogo više polufinala, ali takođe samo dve medalje. Srebro iz 1998. i bronzu osvojenu 2010. u Italiji. Neka i danas u Torinu bude isto kao pre osam godina.

U finalu Svetskog prvenstva sastaju se Poljska i Brazil (21.15).

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Po setovima...

Počonje borba za bronzu!

I SET 25:23

Promenio je Nikola Grbić malo postavu u odnosu na meč sa Brazilom. "Na klupu" je preselio Uroša Kovačevića, a priliku od prvog minuta dao Nemanji Petriću. Igramo neuporfedivo bolje, sa manje pritiska nego juče. Momci deluju opušteno, a tao se vidi i po servisu, koji je bio na visokom nivou, kao i blok. Amerikanci deluju iscrljeno i nikako im ne bi trebalo dozvoliti da dođu do daha. Srbija je diktirala tempo u prvom setu. Sve vreme je naš tim vodio, a SAD je imao jedan nalate, kada je od 16:19 stigao do 19:19, međutim "orlovi su imali spreman odgovor.

II SET 17:25

Umesto da nas dobijeni prvi set podigne, a Amerikance spusti, igra Srbije se bukvalno raspala i rival je bez mnogo muke, iako veći deo seta bez povređenog Tejlora Sandera, stigao do izjednačenja. Vrlo loše - dve reči koje najbolje opisuju igru našeg tima, prepunu raznoraznih grešaka.

III SET 30:32

Maratonski set i, nažalost, vođstvo Amerikanaca. Ogromna borba s obe strane, Srbija je imala tri set lopte i jednu kontru, koju nije realizovao odlični Nemanja Petrić. Amerikanci su iz pete stiglo do 2:1. Srbija je povela 4:2, pa je SAD napravio seriju 7:1, videli smo i seriju Srbije 5:0.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.