Srbi u NBA: Jokić 9, Bjelica 8, Bobi 0 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2016, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u NBA: Jokić 9, Bjelica 8, Bobi 0 (VIDEO)

Još jedna fenomenalna partija Entonija Dejvisa...

Nisu previše razloga za zadovoljstvo imali srpski košarkaši na parketima NBA lige u mečevima igranim u noći između srede i četvrtka. Nikola Jokić i Nemanja Bjelica su možda imali poenterski učinak, ali su njihovi timovi izgubili, za razliku od Detroita koji je uspeo da slavi, uz minornu ulogu Bobana Marjanovića.

Jokić je u porazu Denvera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Juti (83:108) za 22 i po minuta na parketu dao devet poena i zabeležio šest asistencija. Iz igre je šutirao četiri od šest, pogodio jednu od dva slobodna bacanja, usput uhvatio pet lopti i napravio četiri lične greške. Nedovoljno da bi sprečio debakl svog tima u gradu soli, samo tri dana pošto je Denver slavio protiv istog rivala na svom terenu 14 razlike.

Sinoć gostima nisu vredela ni 23 poena Džamala Marija 23, ni još 13 Vinstona Čendlera, jer su Džezere predvodili Džordž Hil i Gordon Hejvord sa po 22, dok su veliku pomoć imali u liku Francuza Rudija Gobera (19 poena, 11 skokova).



Skoro identično kao Jokić igrao je Nemanja Bjelica. Njegova Minesota je ubedljivo poražena u Nju Orleansu (96:117), a nekadašnji najkorisniji igrač Evrolige je za bezmalo 20 minuta ubacio osam poena (jednu trojku iz četiri pokušaja), sa linije penala pucao je tri od četiri, imao je još šest skokova i dve ukradene lopte. Njegova, kao i partija Zeka Lavina (26 poena) ostala je u senci neverovatnog Entonija Dejvisa.

streethistory: Zach LaVine p&r with Bjelica ESPN NBA Basketball: Timberwolves at Pelicans https://t.co/0pa2oXUSPP pic.twitter.com/BoeZTgDevD

Krilni centar Pelikana je doslovno upropastio Vukove. Dao je 45 poena (šut iz igre 17 od 27), zabeležio deset skokova i tri asistencije, a Dejvisov povratak na parket u poslednje vreme poklopio se sa serijom od četiri pobede Nju Orlenasa koji sad i te kako gaji nadu za plasman u plej-of.



S obzirom da je tek treći izbor Stena van Gandija na centarskim pozicijama, ne čudi što je Boban Marjanović igrao samo tri i po minuta u pobedi Detroita nad Majamijem (107:84). Srpski centar je za to vreme ostao bez poena (šut iz igre 0 od tri), samo je uspeo da zabeleži jedan skok u napadu.

U pobedničkom timu istakli su se Kaldvel Poup (22 poena) i prvi centar Andre Dramond dabl-dabl učinkom (18 poena, 12 skokova).



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.