Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 22:23

Spisak Portugalaca za EURO: Ne zna se gde su jači...

Neki sjajni igrači nisu mogli među 26

Spisak za predstojeći EURO je večeras objavio i aktuelni šampion – Portugalija!

Selektor Fernando Santoš je poznat kao čovek koji ne voli mnogo da eksperimentiše pa se uglavnom oslonio na proverene snage uz dodatak nekoliko sjajnih igrača iz domaćeg prvenstva. Čak 11 igrača koji su pre četiri godine osvojili evropsku titulu u Francuskoj su se i ovoga puta našli na spisku putnika: Golmani Rui >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Patrisio i Entoni Lopeš, veterani iz odbrane Pepe i Žoze Fonte, zatim levi bek Rafael Gereiro, vezisti Žoao Mutinjo, Danilo, Renato Sančes i Vilijam Karvaljo, te ofanzivci Kristijano Ronaldo i Rafa Silva.

Na prvi pogled je jasno da su Portugalci jaki na svim pozicijama i da je konkurencija za mesto u timu bila strašna. Dovoljno je baciti pogled na prve zvezde tima: Kristijano Ronaldo, Bernardo Silva, Bruno Fernandeš, Ruben Dijaš, Žoao Kanselo, Žoao Feliks, Diogo Žota... Tu su još i mlade zvezde iz Sportingovog šampionskog tima Žoao Palinja, Nunjo Mendeš i ponajbolji igrač lige Pedro Gonsalveš kojem je ovo prvi poziv u A tim.

Pozive nisu dobili sjajni igrači poput Danijela Podensea, Pedra Neta i Fabija Silve iz Vulverhemtpona. Izvisio je i Barsin mladi as Trinkao. Nema ni Lesterovog beka Rikarda Pereire iza kojeg je teška povreda. Pozive nisu dobili ni Andre Gomeš iz Evertona, Želson Martins iz Monaka, Mario Rui iz Napolija, Sedrik Soareš iz Arsenala, Luiš Neto iz Sportinga...

Zanimljivo je da na spisku najviše igrača ne dolazi ni iz jednog od tri velika portugalska kluba, niti iz nekog od velikih evropskih. Najviše reprezentativaca Portugalije je dao Vulverhempton – četvoricu. A najveći portugalski klub Benfika samo jednog...

GOLMANI: Entoni Lopeš (Lion), Rui Patrisio (Vulverhempton), Rui Silva (Granada).

ODBRANA: Žoao Kanselo (Mančester Siti), Nelson Semedo (Vulverhempton), Žoze Fonte (Lil), Pepe (Porto), Ruben Dijaš (Mančester Siti), Nunjo Mendeš (Sporting), Rafael Gereiro (Borusija Dortmund).

VEZNI RED: Danilo Pereira (PSŽ), Žoao Palinja (Sporting), Ruben Neveš (Vulverhempton), Bruno Fernandeš (Mančester Junajted), Žoao Mutinjo (Vulverhempton), Renato Sančes (Lil), Seržo Oliveira (Porto), Vilijam Karvaljo (Betis).

NAPAD: Pedro Gonsalveš (Sporting), Andre Silva (Ajntraht Frankfurt), Bernardo Silva (Mančester Siti), Kristijano Ronaldo (Juventus), Diogo Žota (Liverpul), Gonsalo Gedeš (Valensija), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Rafa Silva (Benfika).

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.